YOZGAT (AA) - Türkiye Oryantiring Şampiyonası 1. Kademe 14 Yaş Altı Grup Yarışması, Yozgat'ta yapıldı.

Çamlık Milli Parkı Kent Ormanı'nda düzenlenen yarışmaya, 6 ilden 67 sporcu katıldı.

Organizasyonda, "erkekler 14" kategorisinde Fatih Mehmet Yalçınel birinci, Emin Özgen ikinci, Burakhan Maden üçüncü, "bayanlar 14" kategorisinde Nisanur Sağlık birinci, Ayşenur Alkanlıgil ikinci, Şirin Başaktunç üçüncü oldu.

"Erkekler 12" kategorisinde birinciliği Orkunt Tek, ikinciliği Poyraz Baydemir, üçüncülüğü Umut Kambik, "bayanlar 12" kategorisinde birinciliği Özüm Güneş Bayramcıoğlu, ikinciliği Açelya Turan, üçüncülüğü Meryem Yağmurdemir elde etti.

"Erkekler 10" kategorisinde Akın Taçbaş birinci, Orçun Akça ikinci, Zora Kayradeğer üçüncü, "bayanlar 10" kategorisinde ise Melisa Demirkazık birinci, Sıla Kambik ikinci sıraya yerleşti. Bu kategoride üçüncü çıkmadı.

Türkiye Oryantiring Federasyonu Organizasyon Kurulu Başkanı Metin Değirmenci, gazetecilere yaptığı açıklamada, 14 yaş ve altı sporcuları büyük kategorilerden ayırdıklarını ifade ederek, Türkiye genelindeki yarışmaları bölgesel lig olarak yaptıklarını belirtti.

Bölgesel liglerin 9 ilde icra edildiğini anlatan Değirmenci, şöyle konuştu:

''9 bölgeden biri de Yozgat. Buradaki yarışmaya Kayseri, Nevşehir, Ordu, Tokat, Çorum ve Ankara'dan 67 sporcu katılıyor. Buradan sonra Nevşehir’de ikinci etap yarışmamız yapılacak. Kırşehir’de yarı final yapılacak ve Mayıs ayında Balıkesir’de Türkiye şampiyonası olacak. Burada yapılan yarışmamızın birinci ayağı. Bu yarışmaların bölgesel lig olarak yapılmasındaki asıl amacımız, katılımcı çocukların illerinden yakın mesafelere günübirlik giderek yarışmalara katılmalarını sağlamak. Bugün çok güzel bir havada bu sporu yaptık."