Osmangazi Belediyesi’nin ilçeye kazandırdığı 16 yeni spor tesisinden biri olan Altınova Spor Tesisi törenle hizmete açıldı.

“Sporla gelişen Bursa, sağlıklı yetişen nesiller” hedefiyle yola çıkan Osmangazi Belediyesi’nin Türk sporunun altyapısına kazandırdığı en son yatırım Altınova Spor Tesis oldu. Toplam 37 bin 573 metrekare alan üzerine inşa edilen ve bünyesinde biri standart ölçülerde olmak üzere iki adet futbol sahası, soyunma odaları, yönetim binası, kafeterya, fitness alanı, çocuk oyun alanı ve koşu yolunun yer aldığı Altınova Spor Tesisi, düzenlenen törenle hizmete girdi.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Belediyecilik vizyonu olarak, insanı, şehri ve demokrasiyi esas aldık. Bu çerçevede çalışmalarımızı yürütüyoruz. Yeni bir proje ve hizmet ortaya koyacakken, yatırım yapacağımız bölgede yaşayan vatandaşlarımızın taleplerini dikkate alıyoruz. Demokrasinin gereği olarak vatandaşlarımızla fikir alışverişi yaparak hizmetlerimizi üretiyoruz. Tabandan destek alarak hizmetler yaptığımız için, ortaya doğru ve güzel yatırımlar çıkıyor. Altınova Spor Tesisi de bu güzel hizmetlerimizden biri olarak ortaya çıktı” dedi.

Altınova Mahallesi’nin sanayi ile konutların iç içe girmiş olduğu bir bölge olduğunu dile getiren Başkan Dündar, bölgede yaşayan vatandaşların, özellikle gençlerin sosyal hayatına katkıda bulunmak adına Altınova Spor Tesisi’ni bölgeye kazandırdıklarını ifade etti. Başkan Dündar, “Bu tesis, gençlerin sadece futbol oynadığı bir mekan olmayacak. Burası bir eğitim merkezi olacak. Gençlerimiz bizim geleceğimiz. Bu bilinçle Osmangazi’nin dört bir yanında spor tesisleri inşa ediyoruz. Boş vakitlerini spor tesislerinde geçiren sağlıklı bir nesille, geleceğe yürümek istiyoruz” dedi.

“HEDEFİMİZ 2016 OLİMPİYATLARINDA MADALYA”

Spora ve sporcuya yapılan destekle Türkiye’yi uluslararası müsabakalarda temsil eden sporcular yetiştirmenin gururunu yaşadıklarını dile getiren Başkan Dündar sözlerine şöyle devam etti: “Osmangazi Belediyespor’un alt yapısından yetişen sporcular dünya çapında çok ciddi başarılara imza attı. 2500 lisanslı sporcusu ile Türkiye’nin en büyükleri arasında olan Osmangazi Belediyespor, ülkemizin gururu olan 46 şampiyon yetiştirdi. Açılışını yaparak hizmete açtığımız Altınova Spor Tesisi’nde de, Bursa ve Türkiye’nin gururu olacak sporcular yetişecektir. Hedefimiz 2016 Olimpiyatları’na sporcular göndererek, bayrağımızı göndere çektirmek” dedi.

Osmangazi Kaymakamı Necdet Türker ise, bir yıldır görevde olduğunu, Osmangazi Belediyesi’nin yapmış olduğu açılışlara yetişemediklerini ifade ederek Başkan Dündar’a teşekkür etti. Bursa Gençlik Spor İl Müdürü Süleyman Şahin de Altınova Spor Tesisi’nin Bursa’da spor alanında yapılan ciddi yatırımlardan biri olduğunu belirtti.

Konuşmaların ardından Altınova Spor Tesisi hizmete açıldı. Açılışın ardından Başkan Dündar, tesis içerisindeki standart ölçülerdeki futbol sahasında topun başına geçerek penaltı atışı kullandı.