PTT 1. Lig’in 13. haftasında Osmanlıspor, evinde Samsunspor ile golsüz berabere kaldı. Bu sonucun ardından Osmanlıspor, şampiyonluk yarışında son iki haftada 5 puan kaybetti.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Osmanlıspor Yardımcı Antrenörü İlker Püren, "İyi mücadele gösterip karakterli futbolumuzu golle süsleyerek şampiyon olacağımıza inanıyoruz" dedi.

Ortaya koydukları futbolun beraberlikten önemli olduğunu vurgulayan Püren, "Çünkü ligin ilerleyen haftalarında ortaya fiziksel bir performans ortaya koyabilmek, şampiyonluğun en büyük adayı olduğumuzun bir göstergesi" diye konuştu.

"Bugün bizim için skordan önce gelen oyuncularımızın gösterdiği performanstı" diyen Püren, "O yüzden sahada mücadele eden ve dışarıda onları destekleyen bütün oyuncu arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bundan sonra daha iyi mücadele gösterip bu karakterli futbolumuzu golle süsleyerek şampiyon olacağımıza inanıyoruz" şeklinde konuştu.

"OSMAN HOCA’NIN MAÇA MÜDAHALESİ OLMADI"

Püren, ’Teknik direktör Osman Özköylü’nün maça dışarıdan müdahalesi oldu mu’ şeklindeki soruya, "Osman Hoca, son derece tecrübeli hocalarımızdan biri. Durum ve şartlara göre takımına çok iyi liderlik yapabilecek kadar strateji ve liderliği birleştirip takımı nasıl motive edebileceğini çok iyi biliyor. Müsabakadan önce de içinde bulunduğumuz durum ve şartlar doğrultusunda takımı en iyi şekilde motive etti, oyuncular da sahada en iyi şekilde mücadele ettiler. Bu yüzden Osman Hoca’nın maça dışarıdan herhangi bir müdahalesi olmadı" cevabını verdi.

Gol sıkıntısı yaşayıp yaşamadıklarını değerlendiren Püren, "Forvet eksikliğinden değil kendi gücünü bilerek, katı bir savunma yaparak, gol pozisyonlarına çalışıyoruz. Osmanlıspor’un hedefleri var. Biz baskılı oyunumuzu devam ettirdik, gol pozisyonlarına da girdik. Bugüne kadar ligin en çok gol atan takımı olarak gol yollarında sıkıntı çektiğimizi söyleyemem" dedi.

’Seyircinin olmaması sizi üzüyor mu’ sorusunu da cevaplayan Püren, "Seyirci, futbolun olmazsa olmazlarından bir tanesi. Seyirciden eksik çıkmak bütün takımları etkiliyor. Bugüne kadar oynadığımız müsabakalarda dolu tribünlere oynasaydık belki şu anda aldığımız puanlarda çok da fazla puan almış olabilirdik. Umarım buna da kısa süre içerisinde çözüm bulurlar" diye konuştu.

Püren, ’Osmanlıspor ligde hedefe yaklaştıkça psikolojik sıkıntı mı yaşıyor’ sorusuna ise, "Asla ’geri çekilelim, kapanalım, bir gol atarsak atarız’ düşüncesinde değiliz. Biz geçen yıldan bu dersleri çıkardık. Ligin sonuna kadar fiziksel ve psikolojik direnci sürdürmek için çalışmalarımızı yapıyoruz" şeklinde cevap verdi.

SAMSUNSPOR CEPHESİ

Samsunspor Teknik Direktörü Erhan Altın ise, iki takımında da sahada futbolu çirkinleştirmeden oynadığını belirterek, "İki takımın da pozisyonları var. Onlar da değerlendiremedi, biz de değerlendiremedik. Bizim için ’kapandılar. 1 puan için mi geldiler’ diye bir şey yok. Bizim futbol anlayışımızda böyle bir şey yok. Biz hem içeride hem dışarıda 3 puan için mücadele ediyoruz. Samsunspor’un bir hedefi var, o hedef doğrultusunda gidiyoruz" ifadelerini kullandı.

Altın, Osmanlıspor’un kaliteli oyunculara sahip olduğunu dile getirerek, "Çok iyi pas organizasyonları yapan bir takım. Biz de önlemlerimizi ona göre aldık. Fazla pozisyon vermedik. Sonlara doğru futbol, doldur boşalta döndü. Biz de ister istemez kapandık, çıkamadık. Çok tempolu bir maç oldu, yorgunlukla birlikte iki takım da 1’er puanı paylaşmış oldu. Futbolun güzelliklerini iki takım da sahaya yansıttı" açıklamasında bulundu.

M’Billa’nın kırmızı kart görmesini değerlendiren Altın, "M’Billa’nın bu hareketi nasıl yaptı, bilemiyorum. Allah korusun pozisyon da verebilirdik. Üzgünüz, bunu yapmaması gerekiyordu. Kendisiyle de maçın ardından konuşacağım" dedi.