PTT 1. Lig’in 11. haftasında Osmanlıspor, Manisaspor’u evinde 3-0’lık skorla mağlup ederek, en yakın rakipleri Kayserispor ve Antalyaspor’la puan farkını 5’e çıkardı.

Karşılaşma sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Osmanlıspor Teknik Direktörü Osman Özköylü, Manisaspor maçının ilk bakışta çok zor geçmeye aday bir maç olduğunu belirterek, "Çünkü Manisaspor son iki haftasını kazanarak buraya geldi. Maçlarına baktığınızda ligin üst sıralarındaki takımlara karşı başarılı olmuş bir takımdı. Moralli bir takıma karşı biz de Pazartesi günü oynadığımız yorucu maçtan sonra oynamak zor oldu, biraz enerjimizi tam anlamıyla ilk yarıda yüzde yüz yansıtamadık. Çünkü tam toparlayamadık. Bu kadar kısa sürede toparlanmak biraz daha zor oluyor" ifadelerini kullandı.

"Her şeye rağmen ikinci yarıda gollerin erken gelmesi bizi rahatlattı, oyun tempomuzu daha iyi ortaya çıkardık" diyen Özköylü, şöyle devam etti:

"Goller attık, kaçırdık, önemli bir galibiyet aldık. Yolumuza devam ediyoruz. Futbolcu arkadaşlarıma gösterdikleri özveriden dolayı teşekkür ediyorum. Hakikaten onlar her şeyin en iyisini hak ediyorlar. Ortaya koydukları performans, mücadele, aldıkları sonuçlar tüm camiamızı mutlu ediyor."

PUAN FARKI 5’E YÜKSELDİ

Kayserispor ve Antalyaspor ile olan puan farkının 5’e yükselmesini değerlendiren Özköylü, "Biz o tarafına bakmıyoruz, biz sadece kendi maçlarımıza odaklanıyoruz. Rakiplerin puan kaybetmesi önemli değil bizim kazanmamız önemli. Kazandığımız zaman bir takım artılar ortaya çıkabiliyor ama lig uzun bir maraton. O yüzden aynı tempoda maçlarımızı oynamaya devam edeceğiz" dedi.

SAKAT OYUNCULARIN DURUMU

"Sakatlıklar veya başka nedenlerden dolayı hücumda zaman zaman eksiklik hissediyor musunuz?" sorusuna Özköylü, "Mehmet Yıldız’ın sakatlıktan çıkmış olması bir handikap. Yani yaklaşık 1 ay bizimle beraber olamadı. Kaburgası kırılmıştı, ciğeri zedelendi ve bizim 1 gün hiç antrenman yapmadı. Bu süreçte kazandıkları geri gitti. Marek Sapara 2 aydır sakattı, o yeni yeni toparlamaya başladı. Onların takıma tekrar kazanılmasıyla hücum hattındaki zenginliğimiz mutlaka artacak. Bu süreçte diğer oyunculara bir yük bindi ama onlar da aramıza katıldı. Bundan sonra daha iyi olacağımıza inanıyorum" karşılığını verdi.

MANİSASPOR CEPHESİ

Manisaspor Teknik Sorumlusu Dilaver Mutlu, "İki haftalık iyi çıkışımız vardı. Bu çıkışı devam ettirip, buradan da en azından boş dönmemek için gelmiştik" dedi.

Oyunu ilk yarıda istedikleri gibi kontrol ettiklerini ve iyi bir oyun sergilediklerini söyleyen Mutlu, "Ancak sıkıntımız, hakem ilk yarıda bize çıkarılan kartları biraz çabuk çıkararak, futbolcularımızın direncini kırdı, yani istediği gibi mücadele şansını azalttı. Onun haricinde oyuna çok etkisi olmadı ama kartlarda sıkıntımız oldu" diye konuştu.

İkinci yarıya çıkmadan önce soyunma odasında oyunculara ilk 60. dakikaya kadar olan kısmın önemini anlattığını söyleyen Mutlu, "Bu devreyi atlatabilirsek maçın sonuna doğru gol bulabileceğimizi düşünüyorduk ama tam bu 15 dakikalık zaman içerisinde, hücuma çıkarken kaptırdığımız toplarla pozisyon hatası vererek çabuk goller yedik, bu da takımın moralini bozdu. 3. golü de yine kontrataktan yedik" ifadelerini kullandı.

Osmanlıspor’un PTT 1. Lig’in iyi takımlarından biri olduğunu belirten Mutlu, "Oyuncularının hepsi Süper Lig’de oynamış, PTT 1. Lig’de yıllarca oynayan oyunculardan kurulu, skoru da bulduktan sonra daha rahat pas yapmaya başladılar. Bu da onların maçı rahat rahat bitmesine neden oldu" dedi.

Mutlu, bu maçtan alınacak puanları ekstra olarak değerlendirdiklerini söyleyerek, "Asıl hedefimiz önümüzdeki oynayacağımız Samsunspor maçı. Çünkü puanı bize yakın takımlardan birisi. En kısa zamanda Samsunspor maçına hazırlığımızı yapacağız" diye konuştu.