Karaman Gençlik ve Spor Kulübü oturarak voleybol takımı, Kazım Karabekir Spor Salonu’nda yaptığı antrenmanlarla yeni sezon hazırlarına devam ediyor. Antrenör Aziz Hopyar nezaretinde teknik ve taktik çalışmalarla haftada iki gün antrenman yapan sporcular geçen sezon 12 kişi ile başladığı çalışmalara bu yıl yeni isimlerinde katılmasıyla 20 kişi ile devam ediyor.
Antrenör Hopyar yaptığı açıklamada, çalışmaların artarak sürdüğünü, lige kadar hazırlıklarını tamamlayarak lige katılacaklarını söyledi.
Yeni sezonda ligi orta sıralarda bitirmek istediklerini ifade eden Hopyar, şöyle konuştu:
"Geçen sezon yeni oyunculardan kurulu bir takım olduğumuz için uyum sürecini yavaş yavaş atlattık. Bu yıl bünyemize kattığımız yeni oyuncularımızla birlikte daha güçlü bir ekip olma yönünde hızla ilerliyoruz. Antrenmanlarımız haftada iki gün yoğun bir tempoda devam ediyor. Antrenmanlarımızda top kontrolü ve teknik çalışmalar yaparak parçadan bütüne doğru gidiyoruz. Daha sonra parçaları birleştirerek sporcularımızı maç yapacak düzeye getiriyoruz.”
Oturarak Voleybol Ligi’ndeki diğer takımlardan da büyük destek aldıklarını belirten Hopyar,” Takımımızın genç oyunculardan oluşması ve lige bu şekilde katılmamız diğer takımlardaki tecrübeli oyuncularımızın oldukça ilgisini çekti. Maç öncesi rakip sporcuların oyuncularımıza verdiği destek ve moral sporcularımız kendine olan güvenlerini kazanmada yardımcı oldu ve sporcularımızı lige motive etti.”
Ailelerinde çocuklara gösterilen ilgi ve alakadan dolayı mutlu olduklarını belirten Hopyar,” Antrenmanlara çocuklarıyla birlikte gelen aile bireyleri gördükleri ilgi ve alakadan dolayı oldukça memnun. Antrenmanlarda hem onlarının yüzündeki mutluluğu izliyor hem de çalışmalarda çocuklara yardımcı olarak destek oluyorlar” ifadelerini kullandı.
Oturarak Voleybol Takımının özveriyle çalıştığını belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık ise,” Geçen yıl kurulan oturarak voleybol takımımız her geçen gün büyümeye devam ediyor. Geçen yıl 12 olan sayı bu yıl yeni sporcularımız bünyemize katılmasıyla birlikte 20’ye yükseldi. Sporcularımız antrenmanlarda da zaman zaman zorlansa da ellerinden gelen çabayı sarf ediyorlar ve antrenmanlara devam ediyorlar. İnşallah yeni sezonda hedeflerimiz doğrultusunda ilerleyeceğiz. Antrenör ve sporcularımıza yeni sezonda başarılar diliyorum” dedi.