Spor A.Ş. Genel Müdürü İsmail Özbayraktar, 16 Kasım’da 36. kez koşulacak Vodafone İstanbul Maratonu’na katılım oranının geçen yıla göre yüzde 25 arttığını söyledi.

Özbayraktar, bu yıl 36. kez düzenlenecek olan Vodafone İstanbul Maratonu ile ilgili İHA’ya özel açıklamalarda bulundu. Bu yılki maratonun ’İstanbul Aşkına Koş’ sloganı ile yapılacağını belirten Özbayraktar, "Bizim için çok özel bir slogan. Hepimiz İstanbul aşkı ile doluyuz. Bu manada bir sloganla çıkalım istedik. Tabii ki İstanbulumuz’un çok tarihi ve turistik zenginlikleri var. Bu zenginliklerin ön plana çıktığı bir parkura sahibiz. Bu İstanbul aşkını parkuru tamamladıktan sonra 118 farklı ülkeden gelenler de yaşamış olacak diye düşünüyoruz" dedi.

"ÇOK ÖZEL BAZI YENİLİKLER OLACAK"

Özbayraktar, 36. Vodafone İstanbul Maratonu’nda çok özel bazı yeniliklerin olacağını vurgulayarak, "’Yeşil Maraton’ diyoruz. Bir maraton hatıra ormanı oluşturmak istiyoruz. Katılımcılara yine İstanbul Büyükşehir Belediyemiz’in iştirakı olan Ağaç A.Ş. ile yaptığımız bir iş birliği ile ufak bir bağış karşılığında katılımcılara birer ağaç sertifikası vermeyi planlıyoruz. Bu maratonda kronometre araçlarımız dahil tüm araçlarımızı elektrikli kullanacağız. Değişik yerlere geri dönüşüm kutuları konacak. Katılımcılardan tek kullanımlık verdiğimiz çipleri eğer hatıra olarak saklamayacaklarsa bu geri dönüşüm kutularına atmalarını istiyoruz" diye konuştu.

"GÖNÜLLÜLÜK PROJESİNE ÖNEM VERİYORUZ"

Gönüllülük projesine çok önem verdiklerine değinen Spor A.Ş. Genel Müdürü Özbayraktar, "Aslında olimpiyatlara giden yolda tesisleşme kadar gönüllülüğün de önemli olduğunu düşünüyoruz. Gönüllülük, katılımcı ve seyircinin artması için yaptığımız bir planlama. 2 bin 500 kişi ile sınırladık gönüllülüğü ve bu hedefimize ulaştık. Maratona sosyal yönden bakmaya çalışıyoruz. İlkokul öğrencilerine yönelik ’Maraton ve İstanbul’ konulu bir resim yarışması düzenledik. Çocuklarımızın ’Maraton nedir?’ diye sormalarını istiyoruz. Bu konuda da başarılı olduğumuzu düşünüyorum çünkü birbirinden güzel resimler geldi. Bini aştık. Onları da bir jüri belirleyerek bir kısmını maraton fuarında sergilemeyi düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

"KATILIM ORANI YÜZDE 25 CİVARINDA ARTTI"

Özbayraktar, 36. Vodafone İstanbul Maratonu’na bu seneki katılım oranı ile ilgili olarak ise, "Katılım oranı geçen seneye göre yüzde 25 civarında artış gösterdi. Her geçen yıl artıyor. Biz bir sonraki maratonun kayıtlarını 1 Ocak 2015’te açacağız. Bu maratona erken kayıt yaptıranlar daha şanslı olacaklar. Çünkü her kayıt yaptıranın artık koşamayacağı bir zamana doğru ilerliyor maratonumuz. Değeri her geçen gün artıyor" açıklamasını yaptı.

"MARATHON EXPO’YU FESTİVAL ALANINA DÖNDÜRMEYİ PLANLADIK"

Marathon EXPO 2014 fuarının, 13-15 Kasım tarihleri arasında Sinan Erdem Spor Salonu’nda yapılacağının hatırlatılması üzerine Özbayraktar, "Orada değişik sivil toplum kuruluşları, yardım kuruluşları olacak. Sponsor firmamızın standları olacak. Marathon EXPO fuarının esas düzenlenme amacı şu an öngördüğümüz 25 bin katılımcının yarış kitlerini ve çiplerini dağıttığımız yer olması. Bunun haricinde biz orayı bir festival alanına döndürmeyi planladık. Bunun için güzel bir sahne kurduk. İnşallah o sahnemizde değişik gösteriler olacak. Ufak seminerler olacak ve oraya gelen katılımcılarımız çok büyük keyif alacaklar" ifadelerini kullandı.

16 Kasım’da gerçekleşecek 36. Vodafone İstanbul Maratonu katılımcıları arasında yer alan Elvan Abeylegesse’yi de desteklediklerini dile getiren Özbayraktar, sporcuya başarı dileyerek madalya alması temennisinde bulundu.