ELAZIĞ (AA) - Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı (ZİÇEV) tarafından Elazığ'da hayata geçirilen proje sayesinde kayakla tanışan 8 "özel" öğrenci, imkan sağlandığında engellilerin her türlü zorluğu yenebileceğini gösterdi.

ZİÇEV'in projesiyle 8 zihinsel engelli öğrenci, ilk defa gittikleri Hazarbaba Kayak Merkezi'nde gönüllü eğitmenler tarafından kayak eğitimi almaya başladı. Yaklaşık bir hafta önce başladıkları ve düşe kalka öğrendikleri kayak sporunu çok seven öğrenciler, kendilerini geliştirip başarıya uzanmak istiyor.

ZİÇEV Spor Genel Koordinatörü Osman Akdemir, "Onlar bırakın kayağı, belki ilk defa Hazarbaba Kayak Merkezine çıktılar. İlk defa kayak takımını giydiler" dedi.

Bu kadar kısa sürede yetenekli bazı öğrencilerin inanılmaz bir seviyeye ulaştığına dikkati çeken Akdemir, hedeflerinin, özveri gösteren çocukları lisanslı sporcu haline getirerek milli takım seviyesine çıkarmak olduğunu belirtti.

'Şampiyon olmak istiyorum'

Öğrencilerden Hasan Yıldırım (16) hocaları sayesinde kayakla tanıştığını anlattı. Kayak merkezinde eğitmenlerden kaymayı öğrendiğini dile getiren Yıldırım, sonra da tek başına kaymaya başladığını söyledi.

Bu sporu yaparken çok mutlu hissettiğini belirten Yıldırım, "Kaymayı çok seviyorum, Türkiye'yi temsil etmek istiyorum. Madalya almak, şampiyon olmak istiyorum" şeklinde konuştu.