Özel Çocuklar Türkiye Basketbol Şampiyonası sona erdi.

Türkiye Özel Çocuklar Spor Federasyonu tarafından Malatya Valiliği, Malatya Büyükşehir Belediyesi, Yeşilyurt Belediyesi ve Battalgazi Belediyesi’nin destekleriyle Malatya’da düzenlenen Özel Çocuklar Türkiye Basketbol Şampiyonası, Tecde Spor Salonu’nda yapılan kupa töreninin ardından sona erdi.

Malatya’da 3 gün süren şampiyonanın finalinde Kocaeli Yaşam Koçoğlu ile İstanbul Silivri Özel Sporcular karşı karşıya geldi. Kıyasıya bir çekişmeye sahne olan müsabakayı 45-40 kazanan Kocaeli Yaşam Koçoğlu, Türkiye Şampiyonu oldu. İstanbul Silivri Özel Sporcular, şampiyonayı ikinci tamamlarken, Sinop Engelliler ise üçüncü oldu. Türkiye Şampiyonu olan Kocaeli Yaşam Koçoğlu takımına kupasını, AK Parti Malatya İl Başkanı Bülent Tüfenkci ile Türkiye Özel Çocuklar Spor Federasyonu Asbaşkanı Aydın Koç takdim etti.

Şampiyonanın en iyi 5’i Sinop Engelliler takımından Gökhan Albayrak, Kocaeli Yaşam Koçoğlu takımından Tanju İncedemir ve Doğan İncedemir, İstanbul Silivri Özel Sporcular takımından Murat Kılıççı ile Antalya Manavgat Doktor Hüseyin Vural İlköğretim Okulu ve İş Okulu takımından Emre Arslan oldu. Şampiyonanın en değerli oyuncusu Sinop Engelliler takımından Gökhan Albayrak seçildi. Şampiyonanın sayı kralı yine Sinop Engelliler takımından Gökhan Albayrak oldu.

ÇOBAN: "FARKINDALIĞIMIZI BİR KEZ DAHA GÖSTERDİK"

Kupa töreni sonrası açıklamada bulunan Türkiye Özel Çocuklar Spor Federasyonu Asbaşkanı Hüsniye Erdoğan Çoban, "Farkındalığımızı bir kez daha gösterdik. Bölgeler arası müsabakalar sonucunda Malatya’da, Türkiye Şampiyonası’nı yaptık. 11 takımımızın yer aldığı şampiyona çok güzel geçti. Engelleri kaldırdık ve ’toplumda biz de varız’ diyoruz" ifadelerini kullandı.

Türkiye Özel Çocuklar Spor Federasyonu Asbaşkanı Aydın Koç ise Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde ilk defa Malatya’da bir Türkiye Şampiyonası düzenlediklerini dile getirdi.

Koç, Türkiye’nin 11 şehrinden özel sporcuların Malatya’da buluştuklarını kaydederek, "Şampiyonaya 11 kulübümüz katıldı. Bizim en büyük hedefimiz, bu çocuklarımızın sosyalleşmelerini sağlamak. Özel çocuklarımızın, eğitimlerinin yanı sıra sporla neleri başarabileceklerini burada kanıtlamış olduk" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a verdiği desteklerden dolayı teşekkür eden Koç, "Türkiye’de son 12 yıldır bizlere altın çağımızı yaşatan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a çok teşekkür ediyoruz. Bu organizasyonlar, onların sayesinde oldu. Bizler sadece üzerimize düşen görevleri yapıyoruz. Bizi en çok Cumhurbaşkanımız destekledi" şeklinde konuştu.