Batman’da annesinin ısrarıyla spora başlayan Eylem Atay, Üniversiteler kick boks Şampiyonası’nda Türkiye birincisi oldu.

Batman’da, 10 yaşındayken annesinin ısrarıyla tekvando yapmaya başlayan, daha sonra ise kick boksa yönelen Eylem Atay (21), Türkiye Üniversiteler Kick Boks Şampiyonası’nda büyük bir başarıya imza attı. Atay, şubat ayında düzenlenen şampiyonada 65 kilogramda Türkiye birincisi oldu. Hiperaktif bir kız olduğu için annesinin ısrarıyla spora kaydedildiğini anlatan Atay, “Hiperaktif biriydim ama branş olarak tekvando yapmayı istemiyordum. Annem beni buraya kaydettiğinde mecburen başladım. Zamanla bu sporu sevmeye başladım ve kendimi geliştirdim. Bölgeler arası yarışmalara ve Türkiye şampiyonluğuna katıldım. İller arası lise şampiyonluğunda ikinci oldum. Bu başarıdan sonra daha çok hırslandım, idmanları artırarak daha çok çalışmaya devam ettim. Tekvandodan sonra kick boksa başladım. İlk önce Türkiye üçüncülüğünü aldım. İlk sene olmasına rağmen benim için iyi bir derece oldu. Üniversiteler arası yetenek sınavları oldu. Üçüncü olduğum için kick boks sayesinde üniversiteye yerleştim. Sakatlığımdan dolayı ilk yılımda üniversiteler arası yarışmaya katılamadım. İkinci yılımda katılarak üniversiteler arası şampiyonasında Türkiye birincisi oldum. Annemin zoruyla yaptığım bu sporda annemin sayesinde Türkiye birinciliği nasip oldu. Çok mutluyum” dedi.

Eylem Atay’ın spor antrenörü Habip Çelik ise, Eylem’in annesinin zoruyla spora kaydedildiğini belirterek, “Eylem burada 5-6 sene tekvando eğitimi aldı. Katıldığı müsabakalarda Türkiye ikinciliği ve üçüncülüğü aldı. Daha sonra kick boks sporuna başladı. Eylem her sporda başarılı olduğu için kick boksta da derece almaya başladı. Kick boksta iki sefer Türkiye üçüncüsü oldu. Daha sonra üniversiteler arası Türkiye birincisi oldu. Bu yıl Milli Takıma gitmesini bekliyorduk ama biraz heyecan yaptığı için maçı kaybetti. Önümüzdeki yıllara bakacağız. İnanıyorum ki önümüzdeki yıllarda derece yaparak Milli Takıma seçilir. Onunla gurur duyuyorum” diye konuştu.