Bursa’nın ilk ampute spor kulübü olan Bursagücü, 2014-2015 hazırlıklarına devam ediyor. Bursagücü Ampute Spor Kulübü Başkanı Faruk Kuzu, ilgisizliğin ampute futbolunun sonunu getirdiğini söyledi.

Ampute 1. Ligi’nde sezona galibiyetle başlamak isteyen Bursagücü Ampute Spor Kulübü, hazırlıklarını Mihraplı Parkı içindeki Hüdavendigar Sahasında sürdürüyor. Aralarında gazilerin de olduğu ‘Tek Bacaklı Timsahlar’ ilgisizlik yüzünden günden güne eriyor. Türkiye genelinde ampute futbol üzerine 24 takım olduğunu, 10’u Süper Lig’de, 14 tanesinin de iki grup halinde 1. Lig’de mücadele ettiğini belirten Bursa Ampute Gücü Spor Kulübü Başkanı Faruk Kuzu, Bursa’nın kendilerine sahip çıkmadığını söyledi.

Kuzu, "Gaziantep’i kıskanıyorum. Çünkü onlar 30 kişiyle 3 takım çıkarıyor. 3 milyonluk koskoca Bursa’da ise tek takımımıza sahip çıkamıyoruz. Bazen kendi oyuncularımız bile antrenmana gelemiyor. Bize sadece Bursa Büyükşehir Belediyesi destek oluyor. Kardeşlerimizi kıraathane köşelerinden evde oturmaktan kurtarmakla beraber bir birleriyle tanışmalarına imkan sağlıyoruz. Ama 3 milyonluk nüfusta 10 kişi bir araya zor geliyoruz. Burada 16 yaşından 40 yaşına kadar insan var. Bize yaş değil spor yapacak insan lazım. Bizim 60 kişi olmamız gerekiyor” dedi.

“TALEP OLURSA YENİ BRANŞLAR DA AÇARIZ”

Bu kulübü kurarken 300 kişiye hizmet etmeyi düşündüklerini belirten Kuzu, ancak ilgisizlikten dolayı bunu başaramadıklarını söyledi. İnsanların çekindiğine dikkat çeken Kuzu, “Kimsenin kimseden çekinmesine gerek yok. Sadece futbolla değil, yüzmeyle, basketbolla bunu başarmak istiyoruz. Engelleri kaldırmak için buradayız. Bize destek olanlara ve sporculara azminden dolayı teşekkür ediyorum” diye kaydetti.

Takıma yeni katılan 16 yaşındaki Özgürhan Yıldız, katılmadan önce durgun ve can sıkıcı bir yaşantı sürdüğünü söyledi. Takıma katılmaktan dolayı çok mutlu olduğunu ifade eden Yıldız, “10 yaşındayken geçirdiğim trafik kazasından dolayı ayağımı kaybettim. Televizyonda izlerken ben de katılmayı çok istedim. Ama yaş sınırlaması olduğunu düşündüğüm için hiç üstüne düşmedim. Daha sonra yaş sınırının olmadığın duyunca kayıt oldum. Şu anda çok mutluyum. İnsanlar buraya gelerek hayatlarına renk katabilirler” diye konuştu.