Bilecik’te 38 yaşındaki Havva Topal, kızı ile birlikte azim ederek basketbol masa hakemi oldu.

Topal, İHA muhabirine masa hakemi olmak için yaptığı mücadeleyi ve başarısı anlattı. Havva Topal, spora karşı ailece ilgileri olduğunu belirterek, “Kızım zaten voleybol takımında. Daha önce ben ortaokulda basketbol oynamıştım. Bu yaştan sonra kızımla bir şeyler paylaşmak istedim. Anne kız hadi gidelim mi gidelim dedik ve başladık. Valla çok heyecanla başladık önce. Acaba kızımdan ziyade daha çok ben yapabilir miyim yapamaz mıyım bu yaştan sonra sorusu oluştu. Spor Müdürlüğüne başvurduk ve dilekçelerimizi verdik. Merkez Hakem Kurulu Hakem heyetinden hocamız geldi. Kursumuzu verdi ve şimdi de yavaş yavaş maçlara çıkıyoruz” dedi

“ANNEM İLE BİRLİKTE MASA HAKEMLİĞİ YAPMAK BİRAZ GARİP OLUYOR”

Havva Topal’ın 17 yaşındaki kızı Sedef Nur Topal ise; annesi ile birlikte masa hakemliği yapmanın biraz garip duygu olduğunu belirtti. Topal, “Anlamadıklarımı ona sormak daha rahat oluyor. Ama güzel bir duygu yani. Annenle birlikte oturuyorsun. Benim arkadaşlarım da burada basket oynuyorlar. Hani hakemlikte ben oturunca çok tuhaf bir duygu güzel ama mutluyum” dedi.

ANALI KIZLI HAKEMLER ÇORBA İSMİ GİBİ OLDU

Bilecik Basketbol İl Temsilcisi Aziz Torun da her zaman için Bilecik’te basketbol ailesi olduklarını iddia ederek, “Ambiyans çok güzel. Biz zaten her zaman için bir basketbol ailesi olduğumuzu iddia ediyoruz. Analı kızlı gelince çorba ismi gibi oldu ve bunlar bir masa görevlisi. Herkese çok güzel örnek oluyorlar. Yani biz bu aile olduğumuzu herkese ispat etmek istiyoruz. Şuan gayet güzel gidiyorlar. Daha 1 ay oldu görev almaları da. Kurslarını başarıyla bitirdiler. Kendi arkadaşlarıyla beraber yaklaşık 25 arkadaşımız bu sene basketbol masa görevlisi ve hakem olmaya hak kazandılar. İlimizin faaliyetleri gayet güzel gidiyor. Bizim de aslında çok hoşumuza gitti yani sosyal yaşantılarına bir renk gelmiş oldu. Anneli kızlı gelmesi ayriyeten bir renk kazandırdı. Kurslarda da çok keyifli oldu bizler için. Sağ olsunlar bugün bize zaten başka bir sürpriz yaptılar. Ispanaklı börek yapıp da geldiler. Ailemiz iyice pekişmeye başladı böylelikle” dedi.