Malatya Özel Eğitim Uygulama Merkezi bünyesinde faaliyet gösteren Sessiz Adımlar Spor Kulübü’nün özel sporcuları, Malatya Büyükşehir Belediyespor Voleybol Takımı ile özel bir maç yaptı.

Voleybol branşında müsabakalara katılan özel sporcular, Türkiye Erkekler Voleybol 3. Ligi’nde mücadele eden Malatya Büyükşehir Belediyespor’un Atatürk Spor Salonu’ndaki antrenmanını ziyaret etti. Bir süre profesyonel voleybolcuların antrenmanını tribünden takip eden özel sporcular, daha sonra salona indi. Profesyonel sporcularla özel bir maç yapan özel sporcular, doyasıya voleybol oynadı.

Sessiz Adımlar Spor Kulübü Başkan Yardımcısı Ali Karaca, voleybol takımlarının 2014 yılında Türkiye ikincisi olduğunu kaydetti.

2015 yılında Türkiye şampiyonu olmak istediklerini dile getiren Karaca, "Çalışmalarımız haftanın 6 günü devam ediyor ama bu tarz sosyal aktivitelerin de önemli olduğunu düşünüyoruz. Malatya Büyükşehir Belediyespor Voleybol Takımı ile çocuklarımızın bir araya gelmesinin önemli olduğunu düşünüyoruz. Takımımız bizi kabul etti ve antrenmanlarına katıldık. Bunun bizim için çok faydalı olacağını düşünüyorum" dedi.

Malatya Büyükşehir Belediyespor Voleybol Takımının Sporcusu ve Zihinsel Engelliler Öğretmeni Furkan Baba ise özel sporcularla birlikte maç yaptıklarını ve özel maçın çok güzel geçtiğini söyledi. Baba, çocukların sosyal gelişimi açısından güzel bir etkinlik olduğunu da sözlerine ekledi.