ANKARA (AA) - Özel Sporcular Türkiye Yüzme Şampiyonası, 55 kulüpten 81 sporcunun katılımıyla Ankara'da başladı.

Türkiye Özel Sporcular Federasyonu tarafından Eryaman Olimpik Hazırlık Merkezi'nde (TOHM) düzenlenen şampiyonada sporcular, down sendromlu, otistik ve mental kategorilerinde elde ettikleri derecelere göre milli takım kamplarına alınacak. 

Federasyon Asbaşkanı Ensar Kurt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şampiyonada, Antalya'da düzenlenen bölge yarışmalarında ilk 6'ya giren sporcuların yer aldığını söyledi. Burada alınacak derecelerin, sporcuların, uluslararası müsabakalara katılımını belirleyeceğini anlatan Kurt, "Türkiye Şampiyonası'na katılan sporcuların hepsi birbirinden iyi, 2016 Rio Olimpiyatları yolunda umut vadeden sporcular" dedi.  

Federasyon olarak 2012'de göreve geldikten sonra ilk işlerinin 4 yıllık bir program oluşturmak olduğunu belirten Kurt, "14 branşımız var, bunlardan atletizm, masa tenisi ve yüzme paralimpik branşlar. Göreve gelir gelmez özellikle bu 3 branşta sporcu havuzu oluşturduk ve bu çocukları olimpik merkezlerde kamplara aldık. Hazırlıklar çok iyi gidiyor, olimpiyat barajlarını yakalayan sporcularımız var. Amacımız 2016 Rio'ya katılıp mümkünse madalya almak ve 2020 için gümbür gümbür gelen bir altyapı oluşturmak" diye konuştu. 

Eryaman TOHM Yüzme Havuzu'nun, Türkiye'deki en iyi teknolojik imkana sahip olduğunu dile getiren Kurt, "Sporcunun görüntüsü, derecesi anında ekrana yansıyor" dedi.

Şampiyona, yarın yapılacak yarışmalarla son bulacak.