Almanya’da yapılacak olan Dünya Şampiyonasına Fenerbahçe’nin Düzce’nin Topuk Yaylası tesislerinde hazırlanan Erkekler Karate Milli Takımı, Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan derbi maçı sırasında kongre üyesi olduğu belirtilen bir grup ile çıkan tartışma sonrasında tesislerden ayrıldılar.

Karate Milli Takımı, kamp yaptığı Fenerbahçe Topuk Yaylası’nda derbi maçı sırasında Fenerbahçe kongre üyesi olduğunu söyleyen bir grup ile milli takım oyuncuları arasında yaşanan tartışma sonucunda gece yarısı kampı erken bitirerek tesislerden ayrıldılar. Düzce’de bir otelde konaklayan milli takım oyuncuları sabah saatlerinde ise evlerine gittiler.

DELİHASAN: "BU OLAYI ŞİDDETLE, NEFRETLE KINIYORUZ"

Yaşanan olayla ilgili olarak bilgiler veren Karate Milli Takımı Teknik Direktörü Murat Delihasan, “Biz Almanya’da gerçekleştirilecek olan Dünya Karate Şampiyonasına hazırlık kampında bulunuyordum. Çalışmalarımızı yapıyorduk. Cuma ve Cumartesi akşamı bir gurup geldi tesislere aileleri ile birlikte. 18.00 gibi antrenmandan çıktık. Fenerbahçe taraftarı bir grup maçı seyretmeye hazırlanıyorlardı. Bu arkadaşlar alkol alarak maçı izlemeye hazırlanıyorlardı. Bizim çocukların arasında da Fenerbahçe’yi tutanlar var. Galatasaray’ı tutanlar var. Çocuklar dediler ki maçı seyredelim. Herkesin bulunduğu bir alan vardı. Maçın seyredildiği alana ben çıkmamıştım. Çocuklara sordum nasıl bir ortam olduğu yönünde. İçki içiliyor denilince ben endişelendim. Tam o sırada çocukları oradan almam gerektiğini düşündüm, çünkü çocuklar genç çocuklar. Bu tür alkollü ortamların ve alkolün insanlara ne gibi bir etki yaptığını kendilerini nasıl değiştirdiğini hesap edemeyebilirler derken pat diye bir patırtı koptu. Gidip hemen çocukları almaya çalıştık. 15’e yakın erkek milli takım sporcularımız var. Çocuklar büyük bir metanet gösterdiler. Çocuklar bu kadar tahrike bu kadar sözlü saldırıya rağmen bizimde gayretlerimizle kendilerine hakim oldular. Biz olayları yatıştırma çalışırken arkadaşlar alkol almış, ne anlatırsan anlatın ellerinde rakı bardakları, purolar tehditler savurarak ki biz gerçekten milli takımızın devletimizin federasyonumuzun bize teslim ettiği bayrağı sorumluluğunu bilerek hareket ettik. Bizim sporumuz zaten dövüş sporu, bu çocuklar dövüşü bilen çocuklar. Bizim orada karşılık vermeyişimizin nedeni aldığımız terbiye, sporcularımızın gerçekten bir sporcu oluşu olduğundan dolayı. Bu olayı şiddetle, nefretle kınıyoruz. Biz Türkiye’ye bayanlar ve erkeklerde Dünya Şampiyonluğu kazandırmış tek branşız. Onların dertleri spor olsaydı bize bu saldırıyı yapmazlardı. Biz üzeremize düşeni fazlası ile yaptık. Fenerbahçe Kulübü’nü tenzih ederek söylüyorum. Sonuçta buraya bir tesis kazandırılmış. Spora kazandırılmış bir tesis. Biz burada kamp yaptık. Biz kampı kendi imkanlarımızla yaptık. Federasyonumuzun bize sağladığı imkanlarla yaptık. Ben bir teknik direktör olarak, bir spor adamı olarak bu zihniyetlerin tespit edilmesini istiyorum. Ben Fenerbahçe Başkanı Sayın Aziz Yıldırım beyefendiye buradan şu mesajımı iletiyorum ki kendisi de sporda iyi şeyler olsun diye gayret gösteriyor. Sonuçta bu tesisi burada yapmış. Spora kazandırmış. Sporu yönetim bir başkan olarak bu işi tespit edip sorumluların bu kulüpte mutlaka barınmamasını sağlayacaktır. Bizim Fenerbahçe’nin taraftarlarıyla, Fenerbahçe’nin yönetimi ile Fenerbahçe Kulübü ile karşı karşı gelme, onları tenkit etmek gibi bir durumumuz yok. Ben ikiz çocuğu babasıyım. Çocuklarımın biri Fenerbahçeli biri Galatasaraylıdır” dedi.

Saldırıyı kınayan Delihasan, “Bize böyle bir saldırı yapılmasını kınıyoruz. Biz gerçek spora emek veren sporcular biziz. Türkiye’nin bayrağını göndere çekenler biziz. Ama üç tane kendini bilmezin bize saldırmasını kesinlikle kabul etmiyoruz” diye konuştu.

“TESİSLERİ BİZ TERK ETTİK”

Murat Delihasan 12 gün boyunca otelin yönetiminin kendilerine iyi davrandığını vurgulayarak, “Bize oradan çıkın diye tesis yönetimi bir şey demedi kendilerine çok teşekkür ediyoruz. O insanlar bizim gözümüzün önünde tehdit ettiler; ’Bunlar buradan gidecekler diye’ biz de insan evladıyız. İnsan halinden anlarız. Orada çalışan insanların zarar görebileceğini düşünerek orayı gece terk ettik. Terk edişimizin nedeni, oradaki tesis yöneticilerine, çalışanlarına bir zarar getirmemek içindir. Biz biliyoruz ki Fenerbahçe’nin güzide taraftarları burada milli takımın yanında olacaklardır. Milli takımı destekleyeceklerdir. Onlar da taktir ederler ki bizim sporcularımızın orada içip sızması bilmem ne yapması mümkün değil. Çünkü kamp halinde çocuklarımız. Zaten alkol kullanan çocuklar değiller sporcu oldukları için. Biz metanetli davrandık. Mutlaka Fenerbahçe Başkanı, yönetimi, taraftarı bizim metanetli davranmamızı görecektir ve kendi aralarındaki yanlışlıkları yapan insanların değil, bu ülkeli temsil eden milli takımın arkasında yer alacaklardır. Bu konuda bizi destekleyeceklerdir. Fenerbahçe çok güzide bir camiadır. Onlarda yapmaları gereken doğru hareketi mutlaka sergileyeceklerdir” ifadelerini kullandı.

Karate Milli Takımı sporcuları yapılacak aranın ardından Sakarya’da kamp çalışmalarına devam edecek.