Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu tarafından 03 – 05 Şubat 2017 tarihleri arasında Kırıkkale’de düzenlenen Paravolley (oturarak voleybol) 2. Lig 1. Etap Grup müsabakaları A ve B gruplarında oynanan final karşılaşmalarının ardından sona erdi.

İlgi ve katılımın yoğun olduğu müsabakalarda 8 ilden yaklaşık 108 sporcu bir üst tur için mücadele etti. Renkli görüntülerin yaşandığı müsabakalarda antrenör Aziz Hopyar nezaretinde 11 sporcuyla mücadele eden Karaman ekibi B Grubunda Ankara, Bolu ve Gaziantep takımlarıyla karşılaştı. Lig’in en genç sporcu profiline sahip olan ve bu yıl ilk kez müsabaka deneyimi yaşayan Ayrancı Gençlik Spor Kulübü sporcuları ise ortaya koydukları performansla bir üst tur için ümit vaad etti.

Karaman’da bedensel engelli vatandaşların oturarak voleybol takımına yoğun ilgi gösterdiğini belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık,” Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu tarafından düzenlenen Oturarak Voleybol Ligi’nde bu yıl iki takımla mücadele edeceğiz. Geçen yıl kurulan ve büyük ilgi gören Karaman Gençlik ve Spor Kulübü Oturarak Voleybol Takımımız bu yıl 1. Lig’de şampiyonluk mücadelesi verecek. Ayrancı Gençlik ve Spor Kulübü Oturarak Voleybol Takımımız ise ilk tecrübesini Kırıkkale’de düzenlenen 1. Etap müsabakalarında yaşadı. Bizler için önemli olan bedensel engelli kardeşlerimizin hayattan kopmadan yapmış oldukları sporla mutlu olmalarını sağlamak. İnşallah bu pırıl pırıl genç sporcularımız ileride ülkemizi ve ilimizi en iyi şekilde temsil edecekler” diye konuştu.