Dün, Bayburt İl Özel İdare Grupspor ile Fenerbahçe arasında oynanan kupa maçı sonrası Diego Ribas’ın formasını alan futbolcu ile o kulübün başkanı arasında yaşanan olay açıklığa kavuştu.

Bayburt İl Özel İdare Grupsporlu futbolcu Hakkı Helvacı ve bu kulübün as başkanı Hakan Kobal arasında yaşanan ’Diego Ribas’ın formasını alma olayı’ bugün yapılan açıklama ile netlik kazandı. Birçok gazeteye olay, “Diego maçtan sonra formasını Bayburtspor oyuncusu Hakkı Helvacı’ya verdi. Ancak Bayburt İl Özel İdare Asbaşkanı Hakan Kobal genç futbolcunun elinden formasını aldı” şeklinde yansımıştı.

Kameralara da yansıyan forma olayı ile ilgili sosyal medya aracılığıyla açıklama yapan futbolcu Hakkı Helvacı, “Başkanım formayı kendisi için istemedi. Başkanımızdan gördüğümüz desteği iyi biliyoruz. Gecesini gündüzüne katarak Bayburtspor için çalışıyor. Bizim her şeyimiz. Görüntülere bakarak yanlış yorumlar yapılıyor. Başkanım maç sonunda formayı bana verdi. Tam bir aydır yaptığı yoğun çalışmalarla 7 bin kişinin Fenerbahçe’yi izleme şansına sahip olmasında emeği çoktur. Bir forma için başkanıma yapılan haksız eleştirileri kınıyorum. Şunu herkes iyi bilsin ki; biz bir aileyiz" dedi. Helvacı, sosyal medyadan yaptığı bu açıklamaya Diego Ribas’ın formasıyla verdiği bir pozu da ekledi.