Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’nun (PFDK), temsilci raporları doğrultusunda kurula sevk edilen Amedspor ve Yeni Diyarbakırspor’la ilgili kararları belli oldu.

Geçtiğimiz hafta deplasmanda oynanan Kırklarelispor maçında taraftarların neden olduğu saha olayları gerekçesiyle kurula sevk edilen Amedspor için, ’isnat olunan ihlalin unsurları oluşmadığından ceza tayinine yer olmadığı’ yönünde karar verildi. Amedspor’a, 5’ten fazla futbolcusu kart gördüğü için kural gereği 2 bin 100 lira para cezası verilmesi kararlaştırıldı. Aynı maçta taraftarlarının kötü ve çirkin tezahüratta bulunması nedeniyle Kırklarelispor’a ise 8 bin lira para cezası kesildi.

YENİ DİYARBAKIRSPOR’A PARA CEZASI

Diyarbakır’da oynanan Derincespor maçından sonra TFF temsilcisinin raporu üzerine kötü ve çirkin tezahürat yapıldığı gerekçesiyle PFDK’ya sevk edilen Yeni Diyarbakırspor’a ise 4 bin lira para cezası verildi. Bu kararla Yeni Diyarbakırspor, kritik bir eşiğe de geldi. Bundan sonra gelecek ceza, paradan çok saha kapatma ve seyircisiz oynama riski taşıyor.

Yeni Diyarbakırspor, haksız yere verildiğini düşündüğü para cezasının kaldırılması için maçın görüntüleriyle beraber Tahkim Kurulu’na itirazda bulunacak.