İSTANBUL (AA) - Kayseri'de düzenlenen Basketbol Bilyoner.com Kadınlar Türkiye Kupası'nda, Fenerbahçe ile Galatasaray yarın final maçında karşılaşacak.

Kadir Has Kongre ve Spor Merkezi'nde yapılacak final karşılaşması, saat 16.00'da başlayacak.

Turnuvanın çeyrek finalinde Hatay Büyükşehir Belediyespor'u 85-80 yenen Fenerbahçe, yarı finalde de Abdullah Gül Üniversitesi'ni 83-64'lük skorla geçerek adını finale yazdırdı.

Galatasaray ise çeyrek finalde Beşiktaş'ı 71-51 mağlup ettikten sonra yarı finalde karşılaştığı Basketbolu Geliştirenler Derneği'ni 69-56 yenerek finale çıktı.


- Bu sezonki 6. derbi


Fenerbahçe ile Galatasaray bu sezon 6. kez derbi maçta karşı karşıya gelecek.

İki takım arasında bu sezon Cumhurbaşkanlığı Kupası, Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi ve FIBA Avrupa Ligi'nde oynanan 5 maçı da sarı-lacivertli takım kazandı.

Cumhurbaşkanlığı Kupası maçında rakibini 52-48 mağlup ederek kupayı müzesine götüren Fenerbahçe, FIBA Avrupa Ligi'indeki müsabakalarda ise rakibine 57-56 ve 71-60'lık skorlarla üstünlük sağladı.

Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi'inde sezonun ilk yarısında oynanan müsabakada Galatasaray, rakibine 76-72 üstünlük sağlarken, Fenerbahçe Kulübü, sarı-kırmızılı ekibin çift pasaportlu oyuncusu Lynetta Kizer'in maçta oynama uygunluğu bulunmadığını gerekçe göstererek Türkiye Basketbol Federasyonu'na (TBF) itirazda bulundu. Sarı-lacivertli takımın itirazını değerlendiren TBF Yönetim Kurulu, Galatasaray'ın 20-0 hükmen mağlubiyetine karar verdi.

Ligde sezonun ikinci yarısında oynanan maçta ise Fenerbahçe, rakibini 75-62 yendi.