19-23 Aralık 2016 tarihleri arasında Atatürk Spor Kompleksi Kazım Karabekir Spor Salonu’nda gerçekleştirilen okullar arası Gençler(Kız-Erkek) Basketbol İl Birinciliği müsabakaları 9 okuldan 90 sporcunun kıyasıya mücadelesine sahne oldu. İlk günden son güne kadar heyecan içinde geçen müsabakalarda sporcuların nefes geçen mücadelesi sporseverlerden tam not aldı.
Final Müsabakası Nefes Kesti
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü koordinesinde düzenlenen müsabakalarda TOBB Fen Lisesi ile Abdullah Tayyar Anadolu Lisesi arasında oynanan final karşılaşması renkli görüntülere sahne oldu. Son günlerde yaşanan hain terör saldırılarından şehit olan güvenlik güçleri için saygı duruşunda bulunulmasının ardından başlayan final mücadelesinde her iki takım oyuncuları il birincisi olabilmek ve düzenlenecek olan grup müsabakalarında Karaman’ı temsil etmek için her şeyini ortaya koydu. Karaman ili hakemlerinin görev aldığı müsabakalarda TOBB Fen Lisesi rakibi Abdullah Tayyar Anadolu Lisesini 40-28’lik bir sayı ile mağlup ederek kupaya uzanan takım oldu.
Beş gün süren müsabakalar sonunda kızlar kategorisinde Toki Anadolu Lisesi şampiyonluk ipini göğüslerken Abdullah Tayyar Anadolu Lisesi ikinci olan takım oldu. Erkekler kategorisinde ise TOBB Fen Lisesi birinci, Abdullah Tayyar Anadolu Lisesi ikinci, Özel Babaoğlu Anadolu Lisesi üçüncü, Özel Karadağ Anadolu Lisesi dördüncü olan takım oldu.
Turnuva sonunda dereceye giren takımlara kupa, madalya ve başarı belgeleri Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürü Mustafa Akgündüz, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Hasan Topal, TOBB Fen Lisesi Müdürü Yavuz Selimoğlu, Abdullah Tayyar Anadolu Lisesi Müdürü Ahmet Aydoğdu, Okul Sporları İl Temsilcisi Yaşar Çalışkan ve Basketbol İl Temsilcisi Murat Ekiz tarafından takdim edildi.