2014-2015 Eğitim Öğretim yılı okul sporları faaliyet programında yer alan ve Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen yıldızlar basketbol(kız-erkek) il birinciliği müsabakaları 02-06 Mart 2015 tarihleri arasında Kazım Karabekir Spor Salonu’nda yapıldı. Müsabakalarda6 erkek takımı ve 2 kız takımı olmak üzere toplam 8 okul mücadele etti.
Kazım Karabekir Spor Salonu’nda düzenlenen yıldızlar basketbol il birinciliği müsabakaları zorlu ve çekişmeli maçlara sahne oldu. Sporcular il birinciliği için kıyasıya mücadele ederken takımlar arasında yaşanan rekabet renkli görüntülere sahne oldu. 4 gün süren kıyasıya mücadelenin ardından erkekler kategorisinde şampiyonluk ipini Özel Babaoğlu Koleji göğüslerken, kızlar kategorisinde bu isim İmaret Ortaokulu oldu. Her iki kategoride de dereceye giren takımlar il dışında gerçekleşecek olan yıldızlar basketbol grup müsabakalarında Karaman’ı temsil etme hakkı elde etti.
Müsabakalar sonunda dereceye giren takımlara kupa ve madalyaları Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık, Spor Şube Müdürü Aslan Yıldız ve basketbol antrenörüYasemin Karabağ tarafından verildi.
Müsabakalar sonunda dereceye giren tüm sporcuları tebrik eden Spor İl Müdürü Kısacık, ‘’ İl müdürlüğümüz tarafından düzenlenen yıldızlar basketbol il birinciliği müsabakalarında dereceye giren sporcularımız il dışında yapılacak olan grup müsabakalarında ilimizi temsil edeceklerdir. Burada dereceye giren sporcularımızı şimdiden katılacakları yıldızlar basketbol grup müsabakalarında başarılar diliyorum’’ şeklinde konuştu.
Müsabakalar sonunda oluşan tablo ise;
Erkekler Kategorisi
1. Özel Babaoğlu Ortaokulu
2. Gevher Hatun Ortaokulu
3. İmaret Ortaokulu
Kızlar Kategorisi
1. İmaret Ortaokulu
2. Durmuş Ali Gülcan Ortaokulu