Türkiye Basketbol Federasyonu 2014-2015 faaliyet programında yer alan küçük erkekler basketbol 4. Grup müsabakaları 31Mart – 04 Nisan 2015 tarihleri arasında Yunus Emre Spor Salonu’nda oynanan final müsabakaların ardından sona erdi.
31 Mart – 04 Nisan 2015 tarihleri arasında Yunus Emre Spor Salonunda gerçekleşen Küçük Erkekler basketbol 4. Grup müsabakalarına Adana, Gaziantep, Hayat, Mersin, Osmaniye, Konya ve Kayseri illerinden katılan toplam 60 sporcunun katılımı ile gerçekleşti. Oldukça çekişmeli geçen maçlarda küçük dev adamların göstermiş olduğu performans ve hünerler izlemeye gelen sporseverlerce takdir topladı. Yaşları küçük olmasına rağmen illerini en iyi şekilde temsil etmek için mücadeleden kaçınmayan ve son düdüğe kadar tüm hünerlerini sergileyen küçük devler göstermiş oldukları performansla renkli bir şampiyonaya imza attılar.
Grup müsabakaları sonunda duygu ve düşüncelerini dile getiren Spor İl Müdürü Hayati Kısacık,” İlimizde gerçekleşen küçük erkekler basketbol grup müsabakalarında ter döken sporcularımızın göstermiş oldukları centilmence hareketlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Müsabakalarımız tam anlamıyla çok heyecanlı ve çekişmeli mücadelelere sahne oldu. Gruplarında dereceye girerek birincilik elde eden takımlarımız yakın bir zamanda yarı final ve final müsabakalarında illerini temsil edeceklerdir. Takımlarımıza şimdiden katılacakları şampiyonada başarılar diliyorum.
Ayrıca, Karaman’da branşlar içinde en çok oynanan maçlar içinde Basketbolun da olduğun belirtmek istiyorum. Gençlerimizin basketbola ilgisi oldukça büyük. Spor İl Müdürlüğü olarak okullarımıza basketbolu tanıtıp, yapılan müsabakalarda oynamalarını sağlıyoruz. Hedefimiz gençlerimize basketbolu sevdirip ileride 12 dev adamlar yetiştirmek ve uluslararası arenada başarılar elde etmektir” şeklinde konuştu.
Müsabakalar sonunda oluşan tablo ise;
1. Konya Selçuklu Belediyesi Spor Kulübü
2. Gaziantep Güney Eğitim Kurumları Spor Kulübü
3. Kayseri Melikşah Üniversitesi Spor Kulübü