Okul Sporları 2015-2016 yılı faaliyet programında yer alan ve Gençlik Hizmetler ve Spor İl Müdürlüğü koordinesinde yapılan okullar arası genç kızlar basketbol il birinciliği müsabakaları 4 okuldan yaklaşık 50 sporcunun kıyasıya mücadelesine sahne oldu.
Sporseverlerin yoğun ilgi gösterdiği müsabakalarda heyecan ve mücadele bir an olsun eksilmezken, sporcuların sergilediği bir birinden güzel hareketler ve atılan basketler sporseverlerin gözlerinin pasını silmesini bildi. Renkli geçen şampiyonada dereceye giren takımlar ise birinci Spor Lisesi, ikinci Larende Anadolu Lisesi, üçüncü Lütfü Elvan TOBB Fen Lisesi ve dördüncü ise Özel İshak Dinçer Final Temel Lisesi oldu. Müsabakalar sonunda genç kızlar kategorisinde şampiyon olan Spor Lisesi, il dışında yapılacak olan müsabakalarda Karamanı temsil etme hakkı elde etti.
Müsabakalar sonunda dereceye giren okullara kupa ve madalyaları Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürü Mustafa Karadeniz, Spor Lisesi Müdürü İsmail Doğan ve Basketbol İl Temsilcisi Murat Ekiz tarafında takdim edildi.