21 Mart 2016 Pazartesi günü Süreyya Ayhan Tartan Pistinde yapılan yarışlara 6 okuldan yaklaşık 40 öğrenci katıldı. Heyecanlı ve çekişmeli geçen müsabakalarda sporcular 100 metre, yüksek atlama, fırlatma topu, 1000 metre, uzun atlama, 4x100 bayrak yarışı ve 800 metre gibi kategorilerde en iyi puanları alıp dereceye girebilmek için kıyasıya yarıştı.
Renkli görüntülerin yaşandığı yarışlarda erkekler kategorisinde Yunus Emre Ortaokulu 248 puanla birinci, Sabiha Gökçen Ortaokulu 226 puanla ikinci, Bifa Ortaokulu 224 puanla üçüncü, İstiklal Ortaokulu 215 puanla dördüncü oldu. Kızlar kategorisinde ise İstiklal Ortaokulu 241 puanla birinci, Yunus Emre Ortaokulu 222 puanla ikinci, Bifa Ortaokulu 192 puanla üçüncü ve Sabiha Gökçen Ortaokulu 182 puanla dördüncü olan takımlar oldu. Müsabakalarda kızlar ve erkekler kategorisinde en yüksek puanı toplayarak birinci olan Yunus Emre Ortaokulu ve İstiklal Ortaokulu ileri bir tarihte yapılacak olan Türkiye Şampiyonası grup yarışlarında Karamanı temsil etme hakkı elde etti.
Müsabakalar sonunda dereceye giren takımlara kupa ve madalyaları Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürü Mustafa Karadeniz, Ermenek Hatice ve Hakkı Polat Ortaokulu müdür yardımcısı Adem Karaduman, atletizm il temsilcisi Murat Yurdadön ve beden eğitimi öğretmenleri tarafından verildi.
Müsabakalar, ödül töreni sonrası günün anısına çektirilen toplu fotoğrafın ardından sona erdi.