MADRİD (AA) - UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turu rövanş maçında İtalya'nın Roma takımını 2-0 yenen İspanyol ekibi Real Madrid çeyrek finale yükseldi.

Santiago Bernabeu Stadı'nda oynanan maçın ilk yarısında Roma, ev sahibi Real Madrid'e oranla hücumda çok daha etkili oldu. İtalyan takımı, 14. dakikada Dzeko ve 28. dakikada Salah ile gole çok yaklaşsa da kaleci Keylor Navas'ı geçmeyi başaramadı. Karşılıklı ataklarla temposu oldukça yüksek geçen ilk yarı 0-0 beraberlikle sona erdi.

Cristiano Ronaldo, 64. dakikada Lucas Vazquez'in asistinde topu ağlara göndererek İspanyol takımını 1-0 öne geçirdi. Şampiyonlar Ligi kariyerinde 90. golünü atan Portekizli yıldız futbolcu, 68. dakikada James'in ayağından gelen ikinci golün de asistini yaptı. 88. dakikada Roma adına gelişen atakta Perotti'nin şutunda top direkten döndü.

Real Madrid, deplasmandaki ilk maçta olduğu gibi rövanşta da Roma'yı 2-0 yenerek üst üste 6. sezonda adını çeyrek finale yazdırdı.

Bu arada Roma'da forma giyen Türk futbolcu Salih Uçan, Real Madrid maçının 18 kişilik maç kadrosunda yer almadı. Roma'nın efsane futbolcularından 39 yaşındaki Francesco Totti ise yedek başladığı maçın 73. dakikasında El Shaarawy'nin yerine oyuna girdi. Kariyerinde 6. kez Santiago Bernabeu'da sahaya çıkan Totti, Real Madridli taraftarlarca da alkışlandı.

-Navas rekora koşuyor

Real Madrid'in Kosta Rikalı kalecisi Keylor Navas, Şampiyonlar Ligi tarihinde en uzun süre gol yemeyen kaleciler sıralamasında Hollandalı Van der Sar'ı geçerek 2. sıraya yükseldi.

İkisi geçen sezon, 6'sı da bu sezon olmak üzere Şampiyonlar Ligi'nde oynadığı 8 maçta 720 dakikadır kalesinde gol görmeyen Navas, 1995-1996 sezonunda Ajax takımıyla 657 dakika gol yemeyen Van der Sar'ı geçti. Navas'ın önünde, 2005-2006 sezonunda Arsenal formasıyla 853 dakika gol yemeyen rekorun sahibi Alman kaleci Jens Lehmann kaldı.