Türkiye Basketbol Ligi’nin 8. haftasında oynanan Royal Halı Gaziantep-Pınar Karşıyaka maçının ardından antrenörler maçı değerlendirdi.

Ligin 8. haftasında Royal Halı Gaziantep, kendi evinde Pınar Karşıyaka’ya 65-81 mağlup oldu. Hakem tarafından sahadan atılan Jurij Zdovc adına konuşan Royal Halı Gaziantep Yardımcı Antrenörü Stefanos Dedas, "Bizim koçlarımızın yabancı olmasıyla mı ilgili ya da Karşıyaka takımının Royal Halı Gaziantep takımından daha büyük bir takım olarak değerlendirmeleriyle mi ilgili bazı şüpheleri var. Çünkü son iki periyoda baktığınız zaman faul sayılarıyla ilgili ciddi farklar görüyorsunuz” ifadelerini kullandı.

Royal Halı Gaziantep oyuncusu Osman Gökhan Şirin ise her iki takımın da denk takımlar olduğunu ve karşılaşmanın zorlu geçeceğini bildiklerini söyledi. Şirin, “İki takım birbirlerine denk takımlar. Bunu biliyorduk ve maçın yakın biteceğini biliyorduk. Maçın sonlarında daha takımda oynayabilirdik ama koçun atılmasından önce çalınmayan bazı düdükler bizi aşağı çekti diyebilirim. Kendi evimizde daha avantajlı olmamız lazım. Ev sahibi olduğumuzu hissetmemiz lazım. Biz kaç maçtır bunu hissedemiyoruz. Umarım önümüzdeki maçlarda çok daha iyi olur. Umarım bazı şeyler değişir. Ama biz elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Biliyoruz ki iyi bir takımız ve bunu sezon başında gösterdik. Bazı şansızlıklar sakatlıklarımız oldu ama biz herkesi yenecek güçte olduğumuzu biliyoruz. Birlikte kalıp oyunumuza devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Pınar Karşıyaka Başantrenörü Ufuk Sarıca da son haftalarda 3 maçlık bir galibiyet serisi yakaladıklarını ve bunu devam ettirmek istediklerini kaydetti. Sarıca, açıklamasında şunları dile getirdi:

"Genel durumumuz 2-3 tane şansız maçı kaybettikten sonra tekrar bir seri yakaladık. 3 maçtır. Bununla 4’e çıkardık ve ligde kolay maç yok. Deplasmanda alınan her galibiyet önemli. Güzel bir galibiyet aldık. Oyuncularımı kutluyorum. Royal Halı Gaziantep’e de bundan sonraki maçlarında başarılar diliyorum. Hakemin aldığı kararların eleştirildiğini hatırlatılan Sarıca, ribaunt pozisyonunda bana göre fauldü. Ceyhun’un aynı şekilde 7-8 dakika önce bence o da fauldü. Gerisiyle ilgili bir yorum bulunamam. Hepimiz sporcular da insan. Belki zaman zaman aşırı hareketlerde bulunabiliyoruz. Belki kontrol etmek lazım.”

Pınar Karşıyaka oyuncusu Kenneth Benard Gabriel ise, takımının kazanması için elinden geleni yaptığını belirterek, “Şutları kapatıp ribauntları almaya konsantre olduk. Ribauntları alıp hızlı oyunla sonuca gitmeye çalıştık. Kendim için de söylemem gerekirse de oyunda kaldığım sürece işime konsantre oldum. Takımın kazanması için elimden geleni yaptım” dedi.