Royal Halı Gaziantep Başantrenörü Jurij Zdovc, takımın sakatlıklar ve mağlubiyetler sonucunda psikolojisinin iyi olmadığını belirtti.

Türkiye Basketbol Ligi’nin 6. haftasında Royal Halı Gaziantep evinde Trabzonspor Medical Park’ı 77-69 mağlup etti. Maçı kazandıkları için mutlu olduğunu vurgulayan Royal Halı Gaziantep Baş Antrenörü Jurij Zdovc, “Oyuncularımı tebrik ediyorum. Gördüğünüz gibi çok mutluyum. Çünkü bizim için çok stresli bir maç oldu. Sahip olduğumuz problemlere rağmen bir şekilde maçı kazandık. Şu anda bu maçı da kazandıktan sonra önümüzdeki maçları kazanmak için de her şeyi yapacağım. 3 maç dışarıda kaybettik. Takım çok iyi bile olsa şu anda psikolojimiz etkilenmiş durumda. Mağlubiyetler, sakatlıklardan dolayı. Bu yüzden kazandığımız için çok mutluyum. Kuvvetli oynadık ve mücadele ettik. Galibiyeti hak ettiğimizi düşünüyorum” dedi.

Kaybettikleri 3 maçın ardından sahada iyi mücadele edip zorlu bir rakibe karşı kazandıkları için sevinçli olduğunu belirten Royal Halı Gaziantep Oyuncusu Paul Andrew Harrıs, “3 maç üst üstte kaybettik. Bu maçın çok önemli olduğunu biliyorduk. Çok zorlu geçeceğini biliyorduk. Son maçta çok boş şut kaçırdık. Bunun bilinciyle sahaya çıktık. Bu maçta özellikle hücumda vereceğimiz mücadele bizim için çok önemliyi. Bunu bildiğimiz için maça her şeyimizi vererek geldik. Şutları atmak istedik. Gerekli mücadeleyi ortaya koyduk ve başardık. Bundan sonrası için de yapmamız gereken şey bu şekilde sert oynamak. Bu şekilde başarının geleceğini çok iyi biliyoruz. Zafer için yapmamız gereken çok iyi oynamaktı, sert oynamaktı. Çok zorlu bir takıma karşı oynadık. Yendiğimiz için mutluyuz” diye konuştu.

TRABZONSPOR MEDICAL PARK CEPHESİ

Takımın yorgun olduğunu belirten Trabzonspor Medical Park Başantrenörü Hakan Demir, “Trabzonspor olarak buraya Romanya’daki Euro Challenge galibiyeti üzerine geldik. Zorlu bir maç oldu orada. Uzatmada 1 sayı ile kazandık. Tabii ki takım da doğal olarak bazı oyuncularda hem fiziksel hem de zihinsel bir yorgunluk vardı. Belli oyuncular o oyuncuların yerini kapatmaya çalıştı. Fakat çok düşük bir yüzde ile oynadık. Hem ikilik hem üçlükler de hem de faul atış yüzdesinde oldukça düşük bir yüzdede kalınca maalesef maçı kazanamadık” dedi.

Bir hafta içinde oynadıkları 3 maç sonrası yorgun olduklarını ve bunun oyunu etkilediğini ifade eden Trabzonspor Medical Park oyuncusu Yunus Akçay, “Maça aslında dengeli başladığımız düşünüyorum. Gaziantepspor birebir olan pozisyonları daha iyi değerlendirdi. Biz 1 haftada 3 maç oynadık. Ondan dolayı yorgun kaldık. Şut yüzdemiz, faul oranlarında da düşük kalınca, maçtan koptuk. Maçın sonuna doğru yine maçın içindeydik ama ev sahibi avantajı, bizim yoldan gelmemiz, kaybettik. Sonuçta bu yoğun tempoda oynamayı öğreneceğiz. İyi bir takımız, kaliteli bir takımız. Umarım her şey yoluna girer. Ligde de galibiyet almaya başlarız” şeklinde konuştu.