Karaman’da ücretsiz olarak açtığı kurslar ile geleceğin teminatı çocuklarımıza spor dolu bir hayat sunan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, çocukları kötü alışkanlıklarda uzaklaştırarak her türlü imkânı sağlıyor.

Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde bulunan spor tesislerinde ücretsiz olarak eğitimlerine devam eden geleceğin altın tekmeleri, alanında uzman antrenörler eşliğinde haftanın 6 günü taekwondo öğreniyor. Minikler, yıldızlar ve müsabık kategoride eğitim gören toplam 100 altın tekme, düzenli ve disiplinli çalışma ile ülke çapında spora yeni yetenekler kazandırma hedeflerine devam ediyor.  Antrenör Bekir Türk gözetiminde gerçekleştirilen eğitimlerde başarılı sporcular müsabık gruba kaydırılarak, eğitimlerine burada devam edecek sporcular hem kulüplerini hem de ülkelerini ulusal ve uluslararası müsabakalarda temsil etme şansı yakalayacak.

Hafta içi 16:15/17:45 – 18:00/19:30 - 16: 30/18: 30 – 18:30/20:30 hafta sonu 10:30/12:30 saatleri arasında verilen taekwondo eğitimi, Karaman ve Türkiye'nin gelecekteki şampiyonlarını yetiştirmeye yönelik olarak yapılıyor. Tekvando hocası Türk’ün yaptığı açıklamada, "Çocuklara taekwondonun tüm inceliklerini öğretiyoruz. Amacımız Karaman’dan Türkiye ye yeni şampiyonlar yetiştirmek ve bunu içinde elimizden gelen tüm çabaları gösteriyoruz" dedi.

Karaman’da Spor İl Müdürlüğü bünyesinde verilen ücretsiz kurslarla gençlerin oldukça mutlu olduğunu belirten Spor İl Müdürü Hayati Kısacık;” Verilen eğitimlerin yanı sıra öğrencilerimize sporcu ruhunu da işliyoruz. Eğitim ve disiplin sporu olan taekwondo, içe kapanıklığın dışa vurulması ve çekingenliğin atılmasında önemli bir fırsattır. Spor İl Müdürlüğümüz bünyesinde eğitim gören sporcularımız grup psikolojisini geliştirerek ortak hareket etmenin yanı sıra kurallara uyma ve sistemli hareket etme alışkanlığı da kazanıyorlar.

Arıca, kursa katılan başarılı sporcuların içlerinden çıkacak başarılı sporcuları, Türk sporuna kazandırmak istediklerini belirten Kısacık, tekvando sporunu hobi haline getirerek, ömür boyu spor yapmalarını sağlamak istiyoruz" dedi.