Samsun’da 2017’de yapılacak “23. Deafolimpik Oyunları”na 120 ülkeden yaklaşık 10 bin sporcunun gelmesinin beklendiği bildirildi.

2017 yılında gerçekleştirilecek olan 23. İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları’na Türkiye’nin, Türkiye adına da Samsun’un ev sahipliği yapacak olmasının gurur verici olduğunu kaydeden Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Güven Özyurt, "2017 yılında yapılacak olan İşitme Engelliler Olimpik Yaz Oyunları’na hazırlık için uluslararası işaret dili eğitimi için OKA ile ilk projemizi imzaladık. Projenin hazırlanmasında emeği geçen başta Funda Özyurt hanımefendiye ve İlkadım İlçe Müdürlüğü’ne teşekkür ederim" dedi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürü Güven Özyurt, şu bilgileri verdi: "İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları adı altında olimpiyatlar ilk defa Samsun’da yapılacak. Samsun bu olimpiyatları gerçekleştirdiğinde spor kenti olmaktan çıkıp artık olimpiyat kenti olarak anılacak. Bu durum bizim için çok önemli ve bunun için Uluslararası işaret dili eğitimi projemizi OKA ile imzaladık. Bu organizasyonda kullanılacak tesisleri 2015 yılına kadar Samsun tamamlamak zorunda. Olimpiyat oyunlarına 120 ülkeden yaklaşık 10 bin kişinin gelmesinin bekleniyor. 10 bin insanın 12 gün civarında şehrimizde kalması ve şehri kullanması, Çarşamba, Bafra gibi ilçelerimizde müsabakaların yapılacak olması bile bu ilçeler için çok önemli. Burada hem kültür alışverişi hem de şehir esnafına yönelik faydaları olacak. Samsun ekonomisi 2015 yılından itibaren hareketlenerek, Samsun turizmine çok büyük etkisi olacak. Çünkü ülkeler şehrimizi tanıyacak. Güzel bir görsel şölen olacak. Samsun halkı şimdiden hazırlıklarını yapsın. Samsun şehri olarak olimpiyatları en iyi şekilde gerçekleştireceğiz.”