Deniz dolgusuyla oluşturulan dünyanın ilk golf sahasına sahip Samsun’da Büyükşehir Belediyesi Golf Kulübü’ne ilgi giderek artıyor.

Türkiye’de ilklere imza atan kulüp, hizmete girdiği bir yıllık süreçte handikaplı çok sayıda golfçüyü misafir etti. 7’den 70’e herkesin gelip üye olmadan golf oynayabildiği tesiste bu güne kadar 170 yakın öğrenci de ders aldı.

Türkiye’de ilk kez bir yerel yönetim yatırımıyla faaliyet giren Samsun Büyükşehir Belediyesi Golf Kulübü, standartların üzerindeki alt yapısıyla yoğun ilgi görüyor. Atakum sahilinde 300 dönüm açık alan üzerinde kurulu 9 çukurlu tesis, uluslararası turnuvalara ev sahipliği yapabilmek için 18 çukura çıkarıldı. Saha genişliğini büyüterek 650 dönüme çıkaran Büyükşehir Belediyesi, alt yapı çalışmalarını tamamlarken, ilave parkurları da hazırladı.

Türkiye Golf Federasyonu’nun da (TGF) büyük önem verip desteklediği Samsun Golf Kulübü, her özelliği ile göz kamaştırıyor. Zorluğu seven profesyonel golfçüler için Karadeniz’in ilk ve tek modern Links golf sahasına sahip kulüp, 3 bin metrekarelik kapalı alanıyla misafirlerine benzersiz deneyimler sunuyor. USGA standartlarına uygun olarak ünlü golf mimarı Kevın Ramsey tasarlandığı tesis, modern fitness salonunu ve dünya mutfağının bütün lezzetlerinin tadılabileceği restoranını da içinde bulunduruyor.

15 Temmuz 2016 tarihinde Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun katılımıyla hizmete giren tesis, bir yılda 250’ye yakın handikaplı golfçüyü misafir etti. Kulüp Müdürü Oytun Biren’nin sorumluluğu ve Samsun Golf Direktörü Hamza Hakan Sayın ile Antrenör Osman Nallı’nın öncülüğünde bugüne kadar 170 öğrenciye golf dersi verilirken, talep ise giderek artıyor. İşitme Engelliler Olimpiyatı yoğunluğu sebebiyle derslere ara verilirken, ders alacak öğrenci sayısının yapılan rezervasyonlar kapsamında ağustos ayı itibariyle 300’e çıkacağı öngörülüyor.

Üyelik şartı aranmaksızın isteyen herkesin gelip golf dersi alabileceği kulüp, olimpiyatlar dolayısıyla gelen golfçüleri ağırlamaya başladı. İstanbul, Ankara, Antalya ve Bodrum’dan Samsun’a gelen handikaplı 200 golfçü, tesisi inceleyip sahanın kondisyonunu test ediyor. Kulüp hizmetlerinden memnun kalıp yatırımı çok beğendiklerini ifade eden misafir golfçüler, böyle bir tesisi Samsun’a kazandıran Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ı tebrik ettiklerini söylüyor. Handikaplı golfçüler, olimpiyattan sonra da Samsun’a gelip golf oynayacaklarını belirtiyor.

Tesis hakkında bilgi veren Büyükşehir Belediyesi Golf Kulübü Müdürü Oytun Biren, “Tüm özellikleri bakımında tesisimiz ve sahamız, Türkiye standartlarının üzerindedir. Şuan gidişatımız, talepler çok iyi durumda. Kış aylarında başlayan talepler ve ders almak isteyenlerin yaptırdıkları rezervasyonlardaki artış, bizleri memnun ediyor. Gerek yurt içinden gerekse şehir dışından gelecek misafirlerimiz, üye olmaksızın rezervasyon yaptırarak gelip golf oynayabiliyor. Dersler sırasında ekipmanlarımızı ücretsiz veriyoruz” şeklinde konuştu.

23. İşitme Engelliler Yaz Olimpiyat Oyunları tarihinde ilk kez branş olarak denenecek golfe ev sahipliği yapacaklarının altını çizen Biren, “Olimpiyat sebebiyle kulüp olarak biz de 5 sporcumuzu olimpiyata hazırladık. Oyuncularımız aynı zamanda işitme engelli golfçülerle yarışacak ülkemizin ilk milli takım sporcularıdır. Hamza hocamızın yoğun çalışma programıyla sporcularımız yorucu ve başarılı bir hazırlık dönemi geçirdi. İnşallah ülkemizi en iyi şekilde temsil ederek, madalya kazanacağız” ifadelerini kullandı.

7 altın 2 gümüş madalya kazanıldı

Türkiye Golf Federasyonu’nun düzenlediği Yerel Yıldızlar ve Minikler İstanbul Bölgesi Turnuvası’na katılan Samsun Golf Kulübü sporculardan minikler kategorisinde 5, yıldızlar kategorisinde 2 olmak üzere toplamda 7 altın 2 de gümüş madalya kazanarak büyük başarı elde etmişti.