Samsunspor Kulübü Başkan Adayı İbrahim Ersöz, Samsunspor’un 27 Aralık tarihinde yapılacak olan olağanüstü kongresinde başkanlığa aday olduğunu belirterek, Samsunspor için 3 yıllık master planı yaptıklarını söyledi.

3 yıllık master planı içerisinde 4 tane önemli transferler yapacaklarını ve bunlardan forvet ve sol açık mevkilerindeki futbolcularla prensipte anlaştıklarını ifade eden İbrahim Ersöz, Samsunspor’a getirecekleri yabancı sol açık transferinin Türkiye’de ciddi bir şekilde ses getireceğinin altını çizdi.

27 Aralık 2014 tarihinde hazırladıkları liste ile Samsunspor delegelerinin önüne çıkacaklarını belirten Ersöz, "Biz Samsunspor ile ilgili son yıllara, özellikle bugüne kadar neler olmuş diye baktık. Samsunspor’da bugüne kadar ciddi maddi imkanları olan ancak istişare mekanizması oluşturmayarak tek başına karar veren başkanların takıma zarar verdiğini gördük. Bir de maddi imkanları olmayan ama futbol bilgisine sahip ve iş adamlarından destek bekleyen bir anlayışın var olduğunu gördük. Bunun arası bugüne kadar hiç oluşmamış. Samsun şehri ile kucaklaşan, iş adamlarını, bürokrasiyi, belediyeleri hiç üzmeyen, onları bıktıracak noktaya getirmeyen bir anlayış oluşmamış. Biz bunu yapmaya çalışıyoruz" dedi.

“ŞEHİR BÜTÜNLEŞECEK”

Samsunspor’un büyümesi için şehrin bütünleşmesinin şart olduğunun altını çizen Ersöz, “Şahsım ve yönetim kuruluna alacağım arkadaşlarımla beraber imkanlarımız ölçüsünde Samsunspor’un ihtiyaçları görülür. Örneğin 200 bin TL ihtiyaç vardır. O açığı kapatırsınız. 3 yıllık master planımızı açıklarken bunları da detaylı olarak göreceksiniz. Biz her ay Samsunspor’a gelen ve giden, yapılması gereken ya da yapılan çalışmaların hepsini Samsun kamuoyu ile paylaşacağız. Biz ne bir tane zengin iş adamına yüklenip de borca saplanan bir yönetim olacağız, ne de dar imkanlarla gelip ‘sadece futbol bilgimiz var, yaparız’ anlayışıyla bu işi yapacağız. Tamamen yönetimdeki arkadaşlar sıkıntılı anlarda devreye girecek ve takımı zorda bırakmayacak. Kimse de ‘İbrahim Ersöz geliyor, takıma şakır şakır para veriyor’ diye beklemesin. Gerektiğinde para veririz ama şehir bütünleşecek. Alışılmış 3-5 tane iş adamları var. Adamları yıllarca bıktırmışız. Biz her iş adamımızdan bize örneğin 15 tane bilet veya reklam isteyeceğiz. Biz ‘Samsun’a katkımız olsun’ diye geliyoruz” diye konuştu.

“HAYALİM SAMSUNSPOR AKADEMİSİ OLUŞTURMAK”

Samsunspor’a başkan olduğu takdirde 3 yıllık master planı hazırladıklarını ifade eden Ersöz, “Önümüzdeki 6 aylık dönemdeki ilk hedefimiz lig sıralamasında ilk 6’nın içine girip Play-off’larla Süper Lig’e çıkmak. Zaten bu yıl Süper Lig’e çıkarsak her şey çok daha farklı olabilir. Bu olmadığı takdirde önümüzdeki yıl lige çok ciddi hazırlanmak. Ama master planındaki ilk hedefimiz Süper Lig’dir. Süper Lig’e çıktıktan sonra Süper Lig’de kalıcı bir takım oluşturmak ve kadrosunu sağlam tutan, altyapıdan da insan yetiştirerek açıkçası bir futbol sanayi kuruluşu gibi altyapıya önem vermek. Şehirle paylaşmak istediğimiz en büyük arzum ve hayalim ise Samsunspor’un akademisini oluşturmaktır. 3. yılın sonunda bizim gelmek istediğimiz nokta Samsunspor’daki akademiyi oluşturmaktır. Bu işin kaynağı futbolcudur. Bizim malzememiz ve sermayemizdir. Yurt dışına baktığımız da Valencia’yı örnek verebilirim. Samsunspor için de baktığım projelerden bir tanesi de FC Basel’dir. FC Basel’in 15 yıl öncesine bakıyorum, Samsunspor’un bulunduğu durumdan daha kötüydü. Ama şehirde bir sinerji oluştu. Yeni bir stat şehri kucaklamıştı ve FC Basel’in bugünkü durumunu görüyorsunuz. Bunların hiçbiri hayal değil. Çünkü dünya ölçeğinde futbol dünyası ile iyi temaslarımız var. 30 yıldır İsviçre’deyim, FIFA menajeri çok yakın dostlarımız var. Gerçekten bölgesel bakmamamız gerekiyor. Samsunspor’u ilk etaplarda vitrin yapacağız. Burada göstereceğiz, satacağız ve para kazanacağız. Ondan sonra kendi altyapımızdan gelenlerle para kazanacağız” şeklinde konuştu.

“HAYALİM SÜPER LİG ŞAMPİYONLUĞU”

Ersöz, Samsunspor’u destekleyen taraftara da seslenerek, “Taraftar gelecek biletini alacak. Taraf olmak destek olmaktır. 1 TL ise 1 TL, 3 TL ise 3 TL. Parasını verecek biletini alacak. Herkes ‘ben buraya katkıda bulundum’ diyecek. Samsunlular ve Samsunsporlular taşın altına elimizi koyup, hayallerin ötesine geçmek istiyoruz. Bunu da taraftarımız ile birlikte yapacağız. Arzum ve idealim ilk başta UEFA’da oynayan ve daha sonra da hiç kimseye nasip olmayan Süper Lig şampiyonluğudur. Bunu yapmak parayla değil, şehrin bütünleşmesiyle olur. Bu başarı İbrahim Ersöz’ün değil, Samsunspor’un başarısı olur. Geçmişteki tüm başkanları ziyaret edeceğim. Projeleri de kendilerine anlatacağım” ifadelerini kullandı.

“SOL AÇIK TRANSFERİMİZ TÜRKİYE’DE SES GETİRECEK”

Başkan olduğu takdirde Samsunspor’un 4 mevkisine transfer yapacaklarını söyleyen Ersöz, “Bir dünya ölçeğinde Türkiye’de de önümüzdeki dönem Süper Lig’de oynayacak ve bize de bir dostumuzun tavsiyesi ile 6 aylık çok iyi bir santrafor görüşmesi yaptık ve hazırda bekliyor. Aynı zamanda iyi bir sol açık anlaşması yaptık. Orta sahaya da çok arzu ettiğim bir isim var ama yabancı hakkını ona kullanamıyoruz. Ama Türkiye’den iyi bir futbolcu kardeşimizle temas halindeyiz ve stoper mevkii de olmak üzere toplamda 4 tane transfer var aklımda. İsviçre’den de yönetime alacağım 2 arkadaşım da bu görüşmeleri sağladı ve futbolcular hazır. Bizimle yola devam etmek isteyen futbolcu arkadaşlarımızla tabii ki görüşeceğiz. Bu kardeşlerimiz aylardır müthiş bir özveri ile mücadele ediyorlar. Bu futbolcu kardeşlerime haksızlık yapamam. Yola devam edecek kardeşlerimle aynen yola devam edeceğim. Bu hocamız ve kadrosu için de geçerlidir. Forvetimiz Güney Amerikalı bir oyuncu ama takımımıza alacağımız sol açık benim sürprizim ve Türkiye’de ciddi bir ses getirecek. Takımımıza alacağımız Türk oyuncuları PTT 1. Lig’den değil, Süper Lig’den alıyoruz. Alacağımız Güney Amerikalı oyuncumuz bizimle 6 aylık bir anlaşma sağlayacak ve ondan sonra da Süper Lig’de forma giyecek” açıklamasında bulundu.

“ERKUT TUTU 25 ARALIK’TA AKLANSIN BEN LİSTEMİ AÇIKLAMAYACAĞIM”

25 Aralık tarihinde Erkut Tutu’nun aklanması halinde listesini açıklamayacağının altını çizen Ersöz şöyle konuştu:

“Şu anda Samsunspor başkanlık adayı için ismi geçen Erkut Tutu ve arkadaşları da listelerini açıklarlarsa onlara da başarılar diliyorum. Erkut Tutu ve ekibinin bir Süper Lig başarıları var. Takımı Süper Lig’e çıkardılar. Devamında yönetimde kalamadıkları için içlerinde bir uhde olduğunu ve bir hakları olduğuna inanıyorum. Lakin, bu 3,5 milyon TL’lik zimmet mahkemesinin devam etmesi de beni rahatsız ediyor. Çünkü ideallerime ve inançlarıma bu terstir. Samsunspor’un bir kuruşunu yedirtmem ve yedirtmeyeceğim. Hatta geçmişe yönelik sıkıntıları bulduğumuz takdirde de gereğini yapacağımızın sözü var. 25 Aralık tarihinde mahkeme bu arkadaşları aklarsa o günün şartlarında onların hakları olduğuna inandığım için listemi geri çekeceğim. Ama 25 Aralık’ta onların aleyhine ve zan altında bırakacak bir karar olduğu takdirde bana düşen görev Samsunspor için listemi kamuoyu ile paylaşmak olacak. ‘Kulüp bizim elimizden alındı, Süper Lig bizim hakkımızdı’ diyen arkadaşlar, dirayetli durmalılardı. Onların elinden alınacak bir şey yoktu. Burası muz cumhuriyeti değil, Türkiye Cumhuriyeti’dir. Dirayetli davranmaları gerekir, Süper Lig hazlarını da kendileri tatmaları gerektiğini düşünüyordum ama bence kendileri dirayet gösterememişlerdir. Mağdur edebiyatı yapmalarını da kabul etmiyorum.”