SAMSUN (AA) - PTT 1. Lig ekiplerinden Samsunspor Kulübü'nde 27 Aralık Cumartesi günü yapılacak olağanüstü kongrede iş adamı Ahmet Yılmaz, başkanlık için aday olduğunu açıkladı.

Yılmaz, Meşe Kültür Tesislerinde yaptığı basın açıklamasında, gelinen süreçte Samsun'a ve Samsunspor'a sahip çıkılması gerektiğini söyledi.

Samsunspor'un sadece kendisinin çabalarıyla değil şehrin harekete geçmesiyle hedeflerine ulaşabileceğini belirten Yılmaz, "Samsunspor'a ticaret yapmaya değil yöneticilik yapmaya geliyoruz. İnsanları bu zamana kadar hep kulübün borcu var diye korkuttular, bunun için de kimse yöneticilik yapmak istemedi" diye konuştu. 

"Bu şehrin onurunu ve haysiyetini korumak için yola çıktık" diyen Yılmaz, "Siyasetiyle, belediyelerle, taraftarı ve futbolseveriyle bütünleşip Samsunspor'u en iyi yerlere taşıyacağız. Geçmiş tarihiyle Türkiye'nin her kulübüne futbolcu yetiştiren Samsunspor, gelinen noktada oyuncu transfer eden bir kulübe dönüştü. Altyapıyı yeniden güçlendirip ithal futbolcu devrini bitireceğiz. Bu şehir futbol kabiliyeti yüksek gençlere sahip. Samsun'u adeta futbolcu fabrikası yapacağız" dedi.

- "Havadan borçlar bizi ilgilendirmez"

Bağımsız denetçiler ile kulübü denetlettireceğini vurgulayan Ahmet Yılmaz, "Samsunspor'un bir şirkete veya kişiye hakikaten borcu varsa ödeyeceğiz ancak öyle havadan olan borçlar için de hukuki tüm haklarımızı kullanacağız. Bu paraları ödemeyeceğiz. Havadan borçlar bizi ilgilendirmez" diye konuştu.

Yılmaz, şanlı mazisinde sayısız başarılara imza atan Samsunspor'un yönetimine talip diğer isimlere de destek vermeye hazır olduklarını vurgulayarak, "İnsanlar korkmadan, 'Samsunspor sevdasına talibim' diyebilmelidir. Ben de bunun için yola çıktım. Bir grup çıksa ve 'Biz bu işe talibiz, projelerimiz de bunlar' dese, yapabileceklerine inanırsak destek veririz. Yüreğini ortaya koyup, yönetime talip olanları desteğe hazırız" ifadesini kullandı.

Açıklamasının ardından Yılmaz, Nuri Asan Tesislerine giderek Samsunspor Kulübü Başkanı Mehmet Pank'ı ziyaret etti. Yılmaz, görevlerini 2,5 yıldır yürüten Pank'a teşekkür etti.