Galatasaray Odeabank’ın başarılı sporcusu Sancho Lyttle, FIBA tarafından düzenlenen 2014 Yılın Kadın Basketbolcusu ödülüne aday gösterildi.

Geçtiğimiz sezon bu ödülün sahibi olan Lyttle, 7 bin 654 taraftar ve 281 uzman oyu ile birinciliği elde etmiş, Alba Torrens 10 bin 794 taraftar ve 231 uzman oyu alıp ikincilikte kalmıştı.

Sancho Lyttle Galatasaray Odeabank ile Kadınlar Euroleague, Türkiye Ligi Şampiyonluğu ve Türkiye Kupası kazanıp üçleme yaparak tarihe geçen isimlerden biri olmuştu. Kadınlar Avrupa Ligi final maçında Fenerbahçe’ye karşı sakat sakat oynayan ve 19 sayı 12 ribaund ile yıldızlaşan Lyttle organizasyonu da 13,6 sayı 8,3 ribaund ortalamalarıyla tamamlamıştı. Lyttle FİBA Dünya Şampiyonası’nda İspanya’yı ABD arkasında ikinciliğe taşırken, turnuvanın en iyi beşine seçilme başarısı göstermişti. Organizasyonda maç başına 18,2 sayı üreten Lyttle en skorer isim olmasının yanı sıra 11,2 ribaund ortalaması tutturup 3,3 top çalma ortalamasıyla da bu alanda da birinciliği kimseye bırakmamıştı.

Galatasaray Odeabank’ın başarısında büyük pay sahibi olan eski oyuncuları Işıl Alben ve Alba Torrens de geçen sezon parçalı forma altındaki başarıları ve milli takımlardaki performanslarıyla yılın kadın basketbolcusu ödülünde Sancho Lyttle’ın en önemli rakipleri oldu. Adaylar arasında Alina Iagupova, Ana Dabovic, Celine Dumerc, Evgenia Belyakova, Lara Sanders, Sandrine Gruda ve Yelena Leuchanka bulunuyor.

Adaylar arasından seçilecek ilk üç oyuncu, FIBA’nın internet sitesinden 16 Ocak 2015’e kadar sürecek olan oylama sonucu belli olacak. Kazanan isim 21 Ocak’ta açıklanacak.