Şanlıurfa Gap Arena Stadyumu’nda, protokol tribünü de dahil tüm kapılarında Passolig Kart uygulamasına geçildiği bildirildi. Maç tarihinden bir gün önce Passolig kartı ile maç bilet tanımlaması yapmayanların müsabakaya alınmayacağı belirtildi.

Geçen sezon uygulanmaya başlanan Passolig kartlarının, internet, PTT şubeleri ve stadyum gişelerinin dışında Urfa Store mağazasından da alınabileceği bildirildi. Şanlıurfaspor Kulübü’nün girişimleri sonucu El-Ruha Otel bitişiğinde açılacak olan Urfa Store mağazasına da taşındı. Şanlıurfasporlu taraftarlar kartlarını bundan sonra Urfa Store satış mağazasından da temin edebilecek.

Şanlıurfaspor Kulübü’nden yapılan açıklamaya göre, şuan 2 noktada satışı yapılabilecek Passolig kartlarının satış noktalarını arttırmak için girişimlerinde devam ettiği belirtildi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ertuğrul Yıldız tarafından yapılan açıklamada ise, şu bilgilere yer verildi:

“14 Nisan 2014 tarihi itibariyle uygulanmaya başlanan yeni yasal düzenleme ile kağıt biletler yerini Passolig karta bıraktı, maçlara artık sadece Passolig Kart ile girilmekte. Kartlandırmanın başlamasıyla basılı bilet derdi sona erdi, maçlar elektronik biletlere tanımlanarak müsabakalara çok daha hızlı bir şekilde, beklemeden girmek artık mümkün. Passolig Kart, taraftarların sevdikleri ile birlikte güven içinde stadyumlara gidebilmelerini ve istedikleri karşılaşmayı her türlü olumsuzluktan uzak, huzurla izlemelerini sağlıyor. Hem kulüplere, hem de taraftarlarına büyük fırsatlar ve ayrıcalıklar sunan Passolig Kart ile, Türk futbolu maddi kazancın yanı sıra, tribün huzurunu ve güvenliğini de maksimize ederek, yaşanmış olan pek çok olumsuzluğu da geçmişte bırakıyor. Passolig kart sahibi olan sporseverlerin maç biletleri, kartlarına otomatik olarak yükleniyor. Kombine biletler de artık Passolig kartlarına tanımlanıyor. Satın alınan maçın bilgisi, tüm detaylarıyla kart sahibinin e-posta adresine ve cep telefonuna gönderiliyor. Ayrıca kart sahipleri maç günleri stadyumlarda konumladırılan el terminalleri aracılığıyla bilet bilgilerinin yazılı çıktısını alabiliyor. Kart sahipleri yükledikleri maça ilişkin her türlü detaylı bilgiye rahatlıkla ulaşabilirler.“

Passolig kartı olmayan ve en az maçtan bir gün önce Passolig kartı ile maç bilet tanımlaması yapmayanların müsabakaya alınmayacağını da ifade eden Yıldız, “Şanlıurfa Gap Arena Stadyumu protokol tribünü de dahil tüm kapılarımızda Passolig Kart uygulamasına geçilmiştir. Kartlar, internet üzerinde www.passolig.com.tr adresinden gerekli işlemleri yaptıktan sonra alınabilir. Ayrıca PTT şubelerinden ve stadyum gişelerinden de alabilirler. Sporseverler, nüfus cüzdanı veya ehliyet kartlarıyla Şanlıurfa Gap Arena Stadyumu gişelerinde her gün saat 08.30 ile 18.00 arasında alabilirler” dedi.