Şanlıurfa’da tesisleşme atağının ardından yetiştirilen sporcular, hem kentte hem de ülkede spor otoritelerinin yüzünü güldürüyor. Son dönemde 8 farklı spor dalında milli takımlara gönderilen 60 sporcu, elde ettikleri başarılı sonuçlarla Şanlıurfa’yı sevindirdi.

Şanlıurfa’da son yıllarda artan tesisleşme ile birlikte sporda alınan başarılar da arttı. Şanlıurfa’daki 8 farklı spor branşında yetiştirilen 60 amatör sporcu, elde ettiği başarılarla bölgeyi ve ülkeyi en iyi şekilde temsil etmeye hak kazandı. Bilek Güreşi Milli Takımı’na 11 erkek, 3 bayan olmak üzere toplam 14 sporcu gönderen Şanlıurfa’yı Güreş Milli Takımı’nda 13, Judo Milli Takımı’nda 11, Karate Milli Takımı’nda 4’ü erkek 3’ü bayan toplam 7 sporcu temsil ediyor. Şanlıurfa’dan vücut geliştirme dalından 2, wushu’dan 8 sporcu da aldıkları başarılarla milli gurur yaşatıyor. Bayan futbol, tekerlekli sandalye, atletizm branşlarında da bireysel başarı gösteren 5 sporcu milli takım kamplarına katılmaya hak kazandı.

Wushu dalında 8 sporcusu milli takıma seçilen antrenör Özcan Güngör, sporcuların 2014 yılında farklı kategorilerde Türkiye birinciliği, üçüncülüğü, Avrupa ikinciliği, Balkan üçüncülüğü gibi dereceleri de elde ettiklerini kaydetti.

"HEDEFİMİZ DAHA BÜYÜK DERECELER"

Güngör, 2014 sezonunda wushu’da 8 milli sporcu çıkartarak, Şanlıurfa da rekor kırdıklarını belirterek, "Şanlıurfa’da spor adına çok güzel şeyler oluyor. Hedefimiz Avrupa ve Dünya Şampiyonları’nda daha büyük dereceler elde etmek. Destek verenlere teşekkür ediyoruz" dedi.

ABAK: "HEDEFİMİZ GENÇLERİN SAYISINI ARTIRMAK"

Bayan futbol antrenörü Mustafa Abak ise Şanlıurfa Gençlik Spor Kulübü’nün özel projesi kapsamında İspanya’ya giden U13 Kız Futbol Takımı’nın Barcelona’da şampiyonluğa ulaştığını hatırlatarak, "U15 Milli Takım aday kadrosuna kaleci Bedriye Cam çağrıldı. Çok mutluyuz, tek amacımız bu genç kardeşlerimizin sayısını artırmak" diye konuştu.

YILDIZ: "BAŞARILARDA EMEĞİ GEÇEN HERKESİ KUTLUYORUM"

Şanlıurfa İl Müdürü Ertuğrul Yıldız da, atletizm sporcusu Nasır Gökçeler’in 2009 yılında Türkiye yedincisi, 2010 yılında GAP Spor Oyunları’nda dördüncü, 2011 yılında Salon atletizm yarışmalarında Türkiye birincisi olduğunu kaydetti. Gökçeler’in 2013 yılında 400 metrede Türkiye dördüncüsü ve 16 Şubat 2014 yılında İstanbul’da yapılan Salon Türkiye Şampiyonası’nda 800 metre yarışmalarında tekrar dördüncü olarak milli takım kampına çağrıldığını vurgulayan Yıldız, 2-7 Eylül 2014 tarihleri arasında İspanya’nın Zaragoza kentinde gerçekleştirilen U22 Avrupa Tekerlekli Sandalye Basketbol Şampiyonası’nda Genç Milli Takımı’na Şanlıurfa Tekerlekli sandalye Basketbol takımından Ali Kabakülekler, Ömer Işık, Emre Doğan’ın çağrıldığını kaydetti. Yıldız, "Şanlıurfamız genç nüfusa sahip ve gençlerimiz spora çok meraklı. Daha önce spor olarak sadece futbol konuşulurken artık basketbol, voleybol, badminton, boks, kick boks, judo, wushu, atletizm gibi birçok spor dalından hem sporcu sayılarımız artış var, hem de birçok daldan milli takımlara sporcu gönderiyoruz” şeklinde konuştu.

Başarılara imza atan tüm personel, spor il temsilcileri antrenör ve sporcuları kutlayan Yıldız, başarılarda spor tesisleşmesine katkı sunan bürokrat ve siyasetçilerin de emeği olduğunu belirterek, teşekkür etti.