PTT 1. Lig ekiplerinden Şanlıurfaspor, kendi sahasında karşılaştığı Giresunspor ile 1-1 berabere kaldı.

Maçın ardından açıklama yapan Şanlıurfaspor Teknik Direktörü Cihat Arslan, ilk yarının son dakikalarında Volkan Okumak’ın sakatlanmasının planlarını bozuğunu ifade etti. Arslan, “Kazanmayı çok arzu ettik, maçın başında da golü bulduk. İkinci golü kaçırdı. Volkan’ın sakatlanması, planımızı bozdu. Sistemde Volkan’ın yerine alabileceğimiz, oyuncu yoktu. Orta sahayı desteklemek zorunda kaldık. Çok enteresan bir durum oldu, sol bek ile santrafor eşleşti. Golü yedik. Bizim için bu travmaydı. Sonrasında dönmeye çalıştık. Giresunspor da biz de pozisyona girdik. Aslında 2 takım çok mücadele etti” dedi.

"İNŞALLAH HAKEMLER GÖZ KONTROLÜNE GİRİYORDUR"

Maçın son bölümünde Zenke’nin düşürüldüğü pozisyona penaltı itirazında bulunan Arslan, maçın hakemi Deniz Çoban’a tepki gösterdi. Arslan, hakeme tepkisini şöyle ifade etti:

"Bu kulübün, bu camianın hocasıyız. Yorumlara sebep olacak konuşmalardan kaçınmak istiyorum. Türk futbolunun saygınlığını korumak istiyorum. Hakemlerden istediğimiz sadece gördüğünü çalsın. Bizim aleyhimize de penaltı ise versin. Doğru karar versinler. Pozisyonun penaltı olduğunu dördüncü hakem bana söylüyor. Zaten Türkiye gördü de maçın hakemi göremedi. Ben buna da sığınmak istemiyorum. Siz adalet merciisiniz. Gördüğünüzü çalın. Biz size olan güvenimizi kaybedersek, biz kime sığınacağız. 1-1 skorda benimde sorumluluğumda olan şeyler var ama o pozisyonda görmesi gereken görecek. Çünkü, tüm tribün görmüş, Türkiye görmüş. Biz görüyoruz, dördüncü hakem görüyor. Bir tek Deniz hoca görmemiş, çok enteresan."

Arslan, “İnşallah hakemler göz kontrolüne giriyordur” diyerek, hakemlerin göz kontrolüne girmesi tavsiyesinde bulundu.

Gazetecilerin kadro dışı bırakılan oyuncu Youssuf ile ilgili sorusunda ise Arslan, futbolcuyu 10 gün sonra affettiğini açıkladı. Futbolculara oldukça sinirlendiği görülen Arslan, futbolcuların keyfine göre hareket edemeyeceklerini söyledi.

Futbolculardan yedikleri ekmeğe ihanet etmemelerini isteyen Arslan, “Kim burada ekmek yiyorsa bunun nimet olduğunu bilecek. Burada fırsat verildiğini, para verildiğini, ümitle alındığını bilecek. Bir camianın ümidi için geldi. Bunun farkında olmayan oyuncu, kim olursa olsun bizim takımızda yaşamaz. Bunu fark eden bir oyuncu gelecek, bu takımda oynayacak. Ben burada hayal satamam. Türkiye’nin her yerinde Urfalı 1,5 milyon insan var. Ben beyefendilerin keyfine göre hareket edemem. O zaman farkına varacaklar. Youssef, farkına vardı. Dün affettim zaten ama 10 gün sonra farkına varıyor. Daha geçen sene 2B’den geldin. Şuan Türkiye’nin gündemine geldiysen bu kulüp sayesinde geldin. O zaman kulübüne bir teşekkür borcun var. Kimse keyfi kadro çıkarmıyor. Hepimiz burada sorumluk sahibi olacağız. Buna ben de dahil. Benim futbolcum giydiği formaya, bulunduğu şehre hizmet etmek zorunda. Hizmet etmiyorsa, o oyuncuya yapabilecek hiçbir şeyim yok Onun için kadro dışı kaldı. Pişmanlığını da görünce affettik. Bu kulüp herkesten değerlidir. Tüm kulüpler değerlidir. Çünkü biz nereden ekmeğimizi kazanacağız. Biz nerede kendimizi ifade edebileceğiz. Kulüpler varsa biz varız. O zaman kulüplere hizmet etmek zorundayız” diyerek konuşmasını tamamladı.

GİRESUNSPOR CEPHESİ

Giresunspor Teknik Direktörü Erkan Sözer ise, ilk yarıdaki oynanan oyun ve sonuçtan memnun olmadığını ifade etti. Oyuncuların maçın ikinci yarısında kendi oyun karakterlerini sergilediğini belirten Sözer, şöyle konuştu:

"İlk yarıda kazanmayı ya da puan almayı hak edecek hiçbir şey yapmadık. Oyun karakterimizi sahaya yansıtamadık. İlk yarının tamamında tüm takım, anlaşılmaz derecede kötüydük. İkinci yarıda değişikliğimiz ve uyarılarımızla, oyuncularımız kendi oyun karakterini ortaya koydular. İkinci yarıdaki oyunla kazanabilirdik maçı ama maçın skoru 1-1 oldu. Bizim adımıza puanla dönmemiz sevindirici oldu. Deplasmanda yenilmeyen takım unvanını devam ettirdiğimiz için çok mutluyuz. Gençlerbirliği ile kupa maçımız var. İkisini bir arada götürmemiz çok zor. Bizim için lig daha önemli. Her maça puan ve puanlar parolası ile hazırlanıp, kendimizi bir an önce en üst sıralara atmayı hedefliyoruz."

Şanlıurfaspor kulüp yöneticileri ve taraftarlara da sıcak karşılama nedeniyle teşekkür eden Sözer, "Öncelikle Urfa’da havaalanından indiğimiz andan itibaren Şanlıurfaspor camiasının çok yakın ilgi alakasını gördük. Mücadele sahada olmalı, dışarıda dostluk olmalı. Çok güzel bir dostluk örneği gösterildi. İnşallah biz de dostluğumuzu Giresun’da göstereceğiz" dedi.