ANKARA (AA) - Kayak kazası sonrası tedavisi evinde süren eski Formula 1 pilotu Michael Schumacher'in menajeri Sabine Kehm, efsanevi Alman sürücünün yeniden sağlığına kavuşacağını umut ettiğini söyledi.

Almanya'nın Marburg kentinde Schumacher'in kariyerine ilişkin eşya ve fotoğrafların yer aldığı serginin açılışında konuşan Kehm, "O, tarihin en başarılı pilotuydu ve böyle günlerde onu hatırlamak önemli" dedi.

Alman pilotun çok sevilen bir sporcu olduğunu belirten Kehm, "Michael, sergisinin açılışında bulunamıyor ve hepimiz onu özledik. Neler yaşandığını biliyoruz ve olanları değiştiremeyiz. Bu durumu kabul etmeli ve devam eden tüm desteğimiz ve sabrımızla Schumacher'in bir gün yeniden aramıza döneceğini umut etmeliyiz" ifadelerini kullandı.

Fransa Alpleri'nde 29 Aralık 2013'te kayak yaparken düşen Schumacher, başını kayaya çarparak ağır yaralanmıştı. Kazanın ardından Fransa'daki Grenoble Hastanesinde ameliyat edilen dünyaca ünlü sürücüye verilen narkoz, Ocak 2014'te azaltılmış ve yapay komadan uyandırılma sürecine geçilmişti.

Efsanevi pilotun Haziran 2014'te komadan çıktığı açıklanmış ve Grenoble Hastanesinden taburcu edilerek rehabilitasyon süreci için tedavisinin Lozan Üniversitesi Hastanesinde sürdürülmesine karar verilmişti. Schumacher daha sonra, 9 Eylül 2014'ten itibaren tedavisinin devamı için İsviçre'deki evine gönderilirken, sağlık durumunda beklenen iyileşme yaşanmamıştı.

Muhabir: Doğa Kırmızıoğlu