Yaklaşık bir ay önce 14 takımın katılımı ile başlayan Şehit Muhammed Yalçın Halı Saha Turnuvası, ilçe Halı Sahası’nda oldukça yoğun bir katılım ile yapıldı.

Büyük bir çekişmeye sahne olan turnuvada Belediye ile Kaymakamlık takımları arasında oynanan üçüncülük, dördüncülük mücadelesinin normal süresi 4-4 bitti. Seri penaltı atışları sonunda rakibini 5-3’lük skorla yenen Belediye takımı turnuvada üçüncü oldu. Finalde Paşa Gençlik ile Veteranlar takımları karşılaştı. Çekişmeli ve heyecan dolu geçen maçta rakibini 1-0’lık skor ile yenen Paşa Gençlik turnuvanın şampiyonu oldu.

Turnuva sonunda oluşan genel sıralamada ise, Paşa Gençlik birinci, Veteranlar ikinci, Belediye üçüncü, Kaymakamlık ise dördüncü oldu.

Ödül töreninden önce günün anlam ve önemine ithafen Kazım Karabekir Belediye Başkanı Ali İhsan Alanlı tarafından şehit Muhammed Yalçın’ın babası Selahattin Yalçın’a, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Cavit Bardak tarafından ise Kazım Karabekir ilçesine kazandırdığı spor tesisleri ve spora verdiği desteklerden dolayı Başkan Ali İhsan Alanlı’ya plaket takdimi gerçekleştirildi.

Final karşılaşmasının ardından turnuvaya katılan fakat dereceye giremeyen takımlara protokol tarafından plaket takdim edilirken dereceye giren takımlara kupa ve madalyaları, Vali Yardımcısı Dr. Sezer Işıktaş, Kazım Karabekir Belediye Başkanı Ali İhsan Alanlı ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık ile Şehit Muhammed Yalçın'ın babası Selahattin Yalçın tarafından verildi.

“Evladımızın İsmine Yakışır Bir Turnuva”

Kazımkarabekir Belediyesi ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından düzenlenen turnuvanın final müsabakasını izleyen Şehit Muhammed Yalçın'ın babası Selahattin Yalçın, “Vatan ve bayrağımız için 15 Temmuz gecesi oğlumu şehit verdim. Oğlumla gurur duyuyorum. Bugün burada evladımızın ismini turnuvaya vererek gençlerin kaynaşmasına vesile olan herkese teşekkür ediyorum" dedi.