FIFA kokartlı eski hakem Selçuk Dereli, "Bir gün Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı olursam ilk işim, Türkiye’deki hakemlerin sadece hakemlik yapmasını sağlamak olacak" dedi.

FIFA kokartlı eski hakem ve Çankaya Belediyesi Başkan Vekili Selçuk Dereli, Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde (İLEF) Spor Muhabirliği dersine konuk oldu. Genç gazeteci adaylarının Türk hakemliği ve sporunun geleceğine yönelik sorularını cevaplayan Dereli, ilginç açıklamalarda bulundu.

"İLK İŞİM HAKEMLİĞİ PROFESYONEL YAPMAK OLACAK"

Türkiye’de hakemlerin yeterince profesyonel olmadığını belirten Dereli, "Bir gün MHK Başkanı olursam ilk işim, Türkiye’deki FIFA kokartlı hakemlerle onların peşinden gelip ligin yükünü taşıyan hakemleri profesyonel yapmak olacak. Yani, adam sigortacıysa o işini bırakacak. Ona daha fazla gelir imkanı sağlayıp sosyal güvencesini yapacağım. Bu İngiltere’de uygulanıyor. Türkiye’de neden olmasın? Siz, sadece işiniz o olursa başarılı olursunuz. Bunu Türkiye Futbol Federasyonu’na (TFF) ilettim ama yapmadılar. Hakemler sadece hata yaptıklarında hatırlanır" diye konuştu.

"EMEĞİM ÇALINDI"

UEFA tarafından elit hakemler kategorisine yükseltilmesine rağmen TFF ve MHK tarafından bunun engellendiğini savunan Dereli, "Emeğim çalınmasaydı Dünya Kupası’nda final maçını yönetecektim. Bütün hedefim, Dünya Kupası’nda final maçını yönetip hakemliği bırakmaktı. Ama benim dışımda gelişen olaylardan dolayı böyle oldu. Artık geçmişle fazla tartışmaya gerek yok" şeklinde konuştu.

"ÖZKALFA’NIN MHK’DA YAKIN DOSTLARI VAR"

Dereli, 2 yıl önce FIFA kokartı sonlandırılan hakem Tolga Özkalfa’nın zaman zaman koşu problemi yaşamasına rağmen tekrar FIFA kokartının çıkartılmasının arkasında MHK’daki dostlarıyla olan yakın ilişkinin bulunduğunu iddia etti.

ÇANKAYA’YA TEK TRİBÜNLÜ STAT

Dereli, Çankaya Belediyesi’nin yeni stat projelerini de anlattı. Dereli, "Çankaya Belediyesi olarak sporun yanındayız. Çankaya Belediyesi’nin spora bakışı benim belediye başkan vekilliği yapmamda görülüyor. Stat projemiz, olimpiyat stadı yapılacak gibi anlaşılmasın. Bizim projemiz, 25 tane amatör kulübümüzün faydalanacağı, tek tribünü olan bir stat projesidir. Ulaşılabilirliği kolay bir yer olsun diye uğraşıyoruz. Yanında yüzme havuzu, kapalı salon, tenis kortu gibi alanlarda olacak" dedi.