Almanya’nın Bremen kentinde düzenlenen Dünya Karate Şampiyonası’nda 50 kiloda Serap Özçelik altın madalya kazandı. Finalde Almanya adına mücadele eden Duygu Buğur’u 6-1 yenen Özçelik, şampiyona tarihinde kadınlarda zirveye çıkan üçüncü Türk karateci oldu.

Almanya’nın Bremen kentinde düzenlenen 22. Dünya Karate Şampiyonası’nda Türkiye ilk altın madalyasını Serap Özçelik’le kazandı. Daha önce üç Avrupa şampiyonluğu bulunan ve 2012 Paris’te dünya üçüncüsü olan Özçelik, 50 kilo finalinde Duygu Buğur’u mağlup ederek kariyerinin en önemli başarısına ulaştı. Serap Özçelik, Nurhan Fırat (1993) ve Yıldız Aras’tan (2006) sonra kadınlarda dünya şampiyonluğu yaşayan üçüncü Türk karateci oldu.

DÜNYANIN ZİRVESİNE ÇIKTI

Serap Özçelik, 50 kilo kadınlar kumite finalinde Almanya adına mücadele eden Türk kökenli Duygu Buğur’la karşılaştı. Daha önce defalarca yendiği rakibi karşısında mücadeleye temkinli başlayan Özçelik, 37. saniyedeki yumrukla 1-0 öne geçti. Seyircinin müthiş desteğini arkasına alarak etkili olmaya çalışan Duygu Buğur mücadelenin 81. saniyesinde beraberliği yakaladı. Maçın kontrolünü elden bırakmayan Serap Özçelik, bitime 77 saniye kala yumrukla aldığı bir puanla bir kez daha öne geçti. Bu puandan sekiz saniye sonra rakibinin kafasına vurduğu üç puanlık tekmeyle skoru 5-1’e getiren milli sporcu, mücadelenin sonuna doğru iyice rahatladı. Bitime 21 saniye kala bir puan daha alan Serap Özçelik, Duygu Buğur’u 6-1 mağlup ederek dünyanın zirvesine çıktı.

DELİHASAN: “İKİ TÜRK KIZI FİNALDE MÜCADELE ETMESİ GURUR VERİCİ”

Maçtan sonra Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, Özçelik ve antrenörleri kutladı. Delihasan ayrıca Duygu Buğur ve babası eski dünya şampiyonlarından Veysel Buğur’un yanına giderek teselli etti. Finalde iki Türk kızının mücadele etmesinin gurur verici olduğunu belirten Delihasan, “Serap Özçelik yıllardır hedeflediği başarıya Bremen’de ulaştı. Burada finale çıkan Duygu da genç yaşına rağmen artık bu kilonun en iyilerinden biri olduğunu herkese gösterdi” diye konuştu.

SERAP ÖZÇELİK: “KAZANACAĞIMDAN EMİNDİM”

Kariyerinin ilk dünya şampiyonluğunu yaşayan Serap Özçelik, “Böylesine büyük bir başarıya imza attığım için çok mutluyum. Final öncesi kazanacağımdan emindim. Eğer finalde Fransız Alexandra Recchia karşıma çıksaydı daha tedirgin olurdum. Ama Duygu ile daha önce çok maç yapmıştım ve rakibimi çok iyi tanıyordum. Burada İstiklal Marşı’nı çaldırdığım için büyük gurur yaşadım. Bana destek olan herkese teşekkür ederim” diye konuştu.

Kadın Milli Takım Teknik Direktörü İbrahim Ercin de Serap’la gurur duyduklarını söyledi. Antrenörler Levent Aydemir ve Deniz Pekyılmaz ile birlikte gazetecilerin sorularını cevaplandıran Ercin, “Yıllardır bu hedef için çalışıyorduk. Sekiz yıl aradan sonra kadınlarda ilk kez dünya şampiyonu çıkardık. Vatana millete hayırlı olsun. Daha büyük başarılar için daha fazla çalışacağız” diye konuştu.