SİVAS (AA) - Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Medicana Sivasspor ile yollarını ayıran teknik direktör Sergen Yalçın, takımla vedalaştı.

Ligde dün oynanan ve Trabzonspor'un 2-0 üstünlüğüyle sona eren karşılaşmanın ardından kırmızı-beyazlı ekiple olan sözleşmesi karşılıklı olarak feshedilen teknik direktör Yalçın, kulüp tesislerinde takımla son antrenmanına çıktı.

Koşu ve ısınma hareketlerinin ardından futbolcularla antrenman sahasında bir araya gelen Yalçın, kısa bir veda konuşması yaptı.

Daha sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Yalçın, futbolda bu tür şeylerin normal olduğunu ve her teknik direktörün başına gelebileceğini söyledi.

Yalçın, Sivasspor'a zarar vermemenin önemli olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:

"Doğru zamanda yönetimle beraber böyle bir karar aldık. Yönetimle konuşup ortak bir karar aldık. En sağlıklısının böyle olacağına karar verdik. Sivasspor bizim için çok değerli. Doğru zamanda bıraktığımızı düşünüyoruz. Belki bir enerji değişikliğinin daha faydalı olacağını düşünüyorum. Futbolda her zaman başarılı olamazsınız. Öncelikle Sivas halkına teşekkür ediyorum, gerçekten kaldığımız süre içerisinde bize inanılmaz destek verdiler, bizi çok iyi ağırladılar. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum."

Kulüp başkanı Mecnun Otyakmaz ve başkan vekili Erdal Sarılar'a desteklerinden dolayı teşekkür eden Yalçın, "Sivasspor bundan sonraki süreçte bir an evvel hak ettiği sonuçları alıp, bu sıkıntılı bölgeden yukarı çıkacaktır diye düşünüyorum. İnşallah, en kısa sürede hak ettiği başarıyı yakalar" dedi. 

 

- "Biraz da toplar içeri girecek"

 

Sergen Yalçın, bir gazetecinin "Yolunda gitmeyen neydi?" şeklindeki sorusu üzerine, "Yolunda gitmeyen sonuçlar. Futbol sonuç oyunudur. Trabzonspor maçındaki istatistiklere bakarsanız bizim bu sezon 9 maçlık etapta bir futbol şanssızlığına uğradığımızı söylemek çok normal olur. 9 maçın belki 6 tanesini çok kolay kazanabilirdik. Her anlamda rakipten çok üstün oynadık ama futbol şanssızlığı. Biraz da toplar içeri girecek. O toplar içeri girmediği zaman maalesef biz bu tür şeyleri yaşamak zorunda kalıyoruz" ifadelerini kullandı.

Dünyanın en önemli teknik direktörlerinin de görevi bırakmak zorunda kaldığına dikkati çeken Yalçın, "Biz  doğru zamanda doğru karar verdiğimizi düşünüyoruz. İnşallah, bundan sonra Sivasspor çok daha iyi yerlere gelir. İnşallah, başka zamanda, başka bir sene, başka şartlarda tekrar beraber oluruz" şeklinde konuştu.

Bundan sonrası için bir planı olmadığını dile getiren Yalçın, sıkıntılı bir süreç yaşadıklarını, yorulduğunu ve dinleneceğini ifade etti.

Yalçın, bugün son antrenmanı yaptığını, oyuncularla konuşarak vedalaştığını belirtti.

 

- Oyuncularla veda konuşması

 

Futbolcularla ne konuştuğunun sorulması üzerine Yalçın, şunları söyledi:

"Futbolculara, oyuncu gruplarının teknik direktör değişikliğine alışık olduğunu, iyi ve güçlü bir takım olduklarını, hiçbir zaman mücadeleyi bırakmamaları gerektiğini söyledim. Sivasspor'un gerçek yerinin burası olmadığını, ligde daha uzun süre ve telafi edecek çok zaman bulunduğunu söyledim. Bizim 6 puanımız varsa öbürlerinin de 10 puanı var. Sonuçta arada çok büyük bir fark yok. Bir iki maçlık galibiyete bakıyor. Bu oyuncu grubunun bunu başarabilecek kalitede olduğunu özellikle söyledim. Bundan sonraki süreçte inanıyorum ki ellerinden gelenin en iyisini yapıp, Sivasspor'u layık olduğu yere getireceklerdir."