SİVAS (AA) - Spor Toto 2. Lig ekiplerinden Sivas Belediyespor'un moral gecesindeki konser, terör saldırılarındaki şehitlerin anısına iptal edildi. 

Cumhuriyet Üniversitesi'nin balo salonunda düzenlenen programda konuşan Sivas Belediyespor Kulüp Başkanı Turhan Tunahan, katılımcılara teşekkür etti.

Tunahan, geçen sezon elde edilen şampiyonluğu kutlamak için hazırladıkları programda yer alan konseri, terör olayları nedeniyle iptal ettiklerini bildirerek, şunları söyledi:

"Ülkemizin birlik, beraberlik ve huzuruna göz diken vampirler düğmeye bastılar. Yine tanıdık olan filmi vizyona koydu, içerideki ve dışarıdaki kansızlar insanımızın kanını akıttı. Son 2 ay içerisinde 44 şehit verdik. Yine göz yaşlarımız içimize aktı, şehit tabutlarına omuz verdik. Maalesef bu durum gün itibariyle son bulmuş değildir. Bu durum ülke genelinde hepimizi üzdü ve yasa boğdu. Bu tablo gereğince ilimizin valisi ve belediye başkanı bir araya gelerek şehit analarımızın şehit acısını paylaşma adına Türkiye Cumhuriyeti ve ilimiz için büyük öneme sahip 4 Eylül Kongresi'nin yıl dönümü için planlanan şenliklerin ve konserlerin iptalini açıkladı. Her gün şehit haberleri gelirken ve ilimiz yöneticileri böyle bir kara alırken bugün sizlerle burada sazlı sözlü, davullu zurnalı bir gecede eğlenmek, bizim de içimize sinmezdi. Bu doğrultuda sayın belediye başkanımızla görüşerek bu yıl ki Alişan konserini iptal ettik. Bu yıl konser olmayacak, ama biz bir, beraber, diri ve iri olmanın hazzını birlikte paylaşacağız."

Programa, Sivas Valisi Alim Barut, Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, bazı il protokolü, kulüp yöneticileri ve sporcular katıldı.