SİVAS (AA) - Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Medicana Sivasspor, Ziraat Türkiye Kupası'nda yarın konuk edeceği Kayserispor'u yenerek adını yarı finale yazdırmayı hedefliyor. 

Kırmızı-beyazlı ekibin kalecisi Korcan Çelikay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kupada ilk maçta Kayserispor ile 1-1 berabere kalarak avantaj sağladıklarını anımsattı. İlk hedeflerinin Kayserispor'u yenmek olduğunu söyleyen Çelikay, "Daha sonrasında ise Galatasaray ile karşılaşacağız ve Galatasaray'ı da yenmek istiyoruz" dedi. 

Kupanın eleme usulü olduğunu ve adım adım gitmek istediklerini dile getiren Çelikay, şunları kaydetti:

"Hedefimiz kupayı kaldırmak. Bu kadar yaklaşmışken kupada yarıştan kopmak istemiyoruz. Ligde de alt sıralardan kurtulduk ve yukarıya doğru çıkıyoruz. Daha çok kupaya ağırlık vereceğiz. Sivasspor'a Türkiye Kupası'nı kazandırmayı hepimiz çok istiyoruz ve umarım bunu başarırız. Bunun için önümüzdeki Kayserispor maçını geçersek iki maçımız daha var ve ondan sonra inşallah finale yükseliriz. Finalde de kupayı kaldırmayı hedefliyoruz."

- Sivasspor'a golsüz beraberlik yetiyor

Kupada ilk maçta Kayserispor ile 1-1 berabere kalarak avantaj sağlayan Yiğidolar, rövanş maçında ise her türlü galibiyette ve golsüz beraberlikte adını yarı finale yazdıran taraf olacak. Tek gollü beraberlikte karşılaşma uzatmalara gidecek, uzatma dakikalarında da gol sesi çıkmaması halinde seri penaltı atışlarına geçilecek.

Kayserispor ise 1-1'in üzerindeki beraberliklerde ve galibiyette yarı finale yükselebilecek. 

Maçın hazırlıklarını bugün yapacağı antrenman ile tamamlayacak olan Medicana Sivasspor, yarın saat 18.00'de 4 Eylül Stadyumu'nda Kayserispor'u konuk edecek.