SİVAS (AA) - Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Medicana Sivasspor, ligde hafta sonu deplasmanda Çaykur Rizespor ile yapacağı maçın hazırlıklarını sürdürdü. 

Teknik direktör Sergen Yalçın yönetiminde kulüp tesislerinde gerçekleştirilen antrenman, açma germe hareketleri ve top kapma çalışmasıyla başladı, istasyon çalışmasıyla devam etti. Antrenmana sakatlıkları nedeniyle John Utaka, Manuel Da Costa ve İbrahim Akın ile izinli Kadir Bekmezci katılmadı.

Teknik direktör Yalçın, antrenman öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, ligde kaybettikleri son 2 maçın kendilerini sıkıntıya soktuğunu, ligde bulundukları konumdan hızlı şekilde kurtulmak istediklerini belirtti.

Milli takım maçları arasına kadar ligde Çaykur Rizespor ve Bursaspor, kupada ise Kayserispor ile karşılaşacaklarını anımsatan Yalçın, "Bu maçlar bizim için belirleyici olacak, mutlaka kazanmak istiyoruz. Kupada da devam etmek, kazanmak ve biran evvel rahatlamak istiyoruz. Son oynadığımız Beşiktaş maçı bizim için ümit vericiydi. Çok iyi oynadık, istediğimiz her şeyi yapmamıza rağmen son vuruşlardaki beceriksizliğimiz maalesef puansız ayrılmamıza neden oldu" diye konuştu. 

Ligin uzun bir maraton olduğunu ve oynayacakları çok maçlar bulunduğunu dile getiren Yalçın, şunları kaydetti:

"İyi bir ekibiz ve iyi oyuncularımız var. Sahada güçlüyüz, iyi mücadele ediyoruz, kazanmamamız için hiç bir sebep yok, Rize'ye de kazanmaya gideceğiz. Oynadığımız her maçı kazanmak için oynuyoruz ama bundan sonra kendi rakiplerimizle oynayacağız. O bizim için biraz daha avantaj. İyi konsantre olmamız ve daha fazla mücadele etmemiz lazım. Son vuruşlarda biraz daha becerikli olabilirsek herhalde artık kazanırız diye düşünüyorum."

- Batuhan Karadeniz'in Beşiktaş maçında oyundan çıkması

Yalçın, bir gazetecinin Batuhan Karadeniz'in Beşiktaş maçının 38. dakikasında oyundan çıkmasının bazı sebeplere bağlandığı yönündeki sorusunu, "Sebebini bilmiyorum, ne yazıldığını da okumadım. Batuhan kenara geldiği zaman başının döndüğünü ve kendini iyi hissetmediğini söyledi. Biz de doğal olarak oyundan çıkarttık, çünkü oyuncularımızın sağlığı oynadıkları maçtan çok daha önemli. Sağlıklı olmayan ve kendini iyi hissetmeyen bir oyuncuyu sahada tutmak çok mantıklı olmaz. Ondan sonra ne olacağını bilmeyiz, o yüzden oyundan çıkartmak zorunda kaldık" diye yanıtladı.

- Michael Eneramo'nun sakatlığı

Michael Eneramo'nun sakatlığının yüzde 80 düzeldiğini belirten Yalçın, Nijeryalı forveti Çaykur Rizespor maçında oynatmak istemediğini ve bu konuyu kendisiyle de konuşacaklarını ifade etti. 

Eneramo ise tedavisinin iyi gittiğini ve bir iki hafta içerisinde hazır olacağını söyledi.