SİVAS (AA) - Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Medicana Sivasspor Kulübü, ligde hafta sonu oynayacakları Antalyaspor karşılaşmasında taraftarlardan destek istedi.

Kulübün internet sitesinden yapılan açıklamada, ligde oynanan Medicana Sivasspor-Çaykur Rizespor karşılaşmasında, taraftarların neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle kale arkası gar, maraton ve kapalı tribünlere giriş yapan taraftarların elektronik bilet kapsamındaki kartlarının bir maç bloke edildiği ve bu seyircilerin Antalyaspor maçında stadyumdaki yerlerini alamayacağı anımsatıldı.

Kulüp ve şehir arasında çok büyük bir bağ olduğu belirtilen açıklamada, "1967 yılından beri uzanan bu bağ hiç kopmadan daha da sağlamlaşarak bugüne kadar uzamıştır. Taraftarlarımız ile kalpten bütünleşen takımımız önemli başarılara imza atmış, şehrimizi gururla temsil etmiştir. Son olarak evimizde oynadığımız ve 2-1 kazandığımız Çaykur Rizespor maçında da taraftarımızın coşkusu ve büyük desteğini arkasına alan takımımız 10 kişi kaldığı maçta rakibini mağlup ederek önemli bir galibiyete imza atmıştır" ifadelerine yer verildi.

Pazar günü oynanacak Antalyaspor karşılaşmasında da taraftarlara büyük iş düştüğü ve yaklaşık 6 bin taraftarın cezası nedeniyle stadyuma giriş yapamayacağı aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bugüne kadar 21 bin 794 Sivasspor logolu Passolig kart satıldı. Bu rakama bakıldığında hala stadyumu dolduracak potansiyele sahip olduğumuz görülüyor. Taraftarlarımızın Antalyaspor maçında takımımızı yalnız bırakmamalarını ve stadı doldurmalarını istiyoruz. Şehrin vereceği destekle kulübümüzün bulunduğu durumdan daha rahat kurtulacağına ve ligi iyi yerlerde tamamlayacağına inancımız sonsuzdur. Çaykur Rizespor maçına gelemeyen taraftarımızı bu maça formalarıyla, atkılarıyla ve bayraklarıyla birlikte bekliyoruz. Birlik ve beraberlik içerisinde ligi güzel bir yerde tamamlayacağız."