SİVAS (AA) - Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Medicana Sivasspor'un sol beki Ziya Erdal, ligde istedikleri gibi bir ilk yarı geçiremediklerini ancak her ne olursa olsun pes etmeyeceklerini ve üst sıralar için umutlu olduklarını belirtti.

Erdal, kulübün resmi yayın organı Sivasspor dergisinde yer alan röportajında, sezona büyük hedeflerle başladıklarını ancak şanssızlıklar nedeniyle istedikleri yere gelemediklerini ifade etti.

Bu duruma kötü performans, hakem hataları ve şanssızlıkların yol açtığını belirten Erdal, "İstediğimiz gibi bir ilk yarı geçmedi ama her ne olursa olsun pes etmek yok. Üst sıralar için hala umutluyuz. Daha önümüzde çok maç var. O maçlarda da iyi skorlar alıp çıkabildiğimiz kadar yukarı çıkmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Memleketi Sivas'ı çok sevdiğini, Sivasspor'un kendi için "büyük bir aşk" olduğunu ifade eden Erdal, bulunduğu konumu kulübüne borçlu olduğunu kaydetti.

Sivasspor A2 takımında oynarken en büyük hedefinin 4 Eylül Stadyumu'nda maça çıkmak olduğunu belirten Erdal, bu hedefini gerçekleştirdiğini, şimdiki hedefinin ise uzun yıllar Sivasspor'a hizmet etmek ve kulüp tarihine geçmek olduğunu ifade etti.

Sivasspor'un teknik ekibinde bir süre önce değişikliğe gidildiğini ve Sergen Yalçın'ın göreve geldiğini anımsatan Ziya Erdal, şunları kaydetti:

"Roberto Carlos bir markaydı. İlk yılında Sivasspor'a çok şey kattı. Sivasspor da ona çok şey kattı. Bizim için güzel bir heyecandı. Onun futbolculuktaki tecrübelerinden faydalandık. Geçen sene de bunu sahaya yansıtarak iyi bir performans sergiledik. Şimdi yeni hocamız geldi. Onun geçmişini herkes biliyor, çok iyi bir futbolcuydu. Gaziantepspor’da kısa da olsa çok iyi bir antrenörlük geçmişi oldu, iz bıraktı. Sergen Yalçın'ın gelmesiyle çok şey değişti. Onun birikimlerini aldığımız ve sahaya yansıttığımız zaman ligi iyi bir konumda bitireceğiz."