KAYSERİ (AA) - Uluslararası Kayak Federasyonu (FIS) Snowboard Dünya Kupası'nın final etabı yarışlarının yapılacağı Kayseri Erciyes Kayak Merkezi'nde hazırlıklar tamamlandı.

Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Erol Yarar, Erciyes Develi Kapı'da 27 Şubat Cumartesi günü gerçekleştirilecek organizasyonun hazırlıklarıyla ilgili Erciyes'te bir otelde düzenlenen toplantıda, yarışların Kayseri'de yapılacak olmasından büyük mutluluk duyduklarını söyledi.

Böyle organizasyonların sadece federasyonlar tarafından yapılamayacağını belirten Yarar, kendilerine her anlamda destek veren Kayseri Büyükşehir Belediyesine teşekkür etti.

Yarar, 18 ülkeden dünyanın en iyi 85 sporcusunu getirmenin, ülkenin tanıtımı için çok önemli bir olay olduğunu dile getirerek, yüz binlerce insanın bu şampiyonayla Türkiye'deki kış sporlarının geldiği seviyeyi göreceğini kaydetti.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ise geçen yıl Avrupa Snowboard Şampiyonası'na ev sahipliği yapan Erciyes'te bu yıl da Dünya Şampiyonası'nın düzenlenmesinden duydukları mutluluğu belirtti.

Şehirlerin coğrafi, ekonomik, tarımsal, yeraltı zenginlikleri gibi birtakım değerlere sahip olduğunu belirten ve Erciyes'in de Kayseri için bir değer olduğunu vurgulayan Çelik, "Biz Erciyes'i çok önemsiyoruz. Şehirde çok kıymetli tarihi ve kültürel değerlerimiz var. Ayrıca Kapadokya'nın yanı başındayız. Biz bu üçlüyü birleştirerek Kayseri'yi turizmde öne çıkarmak istiyoruz" dedi.

Erciyes'in büyükşehir belediyesine geçmesinin ardından bütüncül olarak değerlendirdiklerini belirten Çelik, bugüne kadar Erciyes'e 200 milyon avronun üzerinde yatırım yapıldığını aktardı.

Erciyes için nihai hedefin olimpiyatlar olduğu mesajını veren Çelik, "Dünya standartlarına sahip böylesine bir tesis yaptırdıysanız olimpiyatlara talip olacaksınız. Bu hedefe ulaşmak için de Avrupa ve Dünya Şampiyonası gibi organizasyonlar yapmak gerekir. Bu yönden bu tür şampiyonaları çok önemsiyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Toplantıya, Erciyes AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahit Cıngı ve Playmaker Ajans Başkanı Kerem Mutlu da katıldı.