Karaman’da Ramazan ayının girmesi ile birlikte insanların spora ara verdiğini dile getiren Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık,” Ramazan ayında insanların 17-18 saat oruçlu olmalarına rağmen, yapacakları sporun doğru saatte ve doğru periyotlarda düzenlenmesi durumunda bir sakınca olmayacağını dile getirdi.

Oruç tutulurken spor yapılamayacağının ve Ramazan’da spora ara vermek gerektiğinin’ yanlış bir kanaat olduğunu vurgulayan Kısacık,” Kaliteli ve sağlıklı bir yaşam için sporun hayatımızdan önemli bir etkisi var. Ramazan ayında çoğu insan oruç oldukları için spordan uzun bir süre ayrı kalmak zorunda kalıyor. Fakat insanlar yapacakları spor periyotlarında ve beslenme yöntemlerinde yapılacak küçük düzenlemelerle Ramazan ayının spor faaliyetleriyle birlikte yaşanabileceğini ifade etti.

Ramazan ayında en uygun spor saatlerini iftardan önceki birkaç saat ve iftardan 2 saat sonra olduğuna da değinen Kısacık,” Ramazan’da tercih edilecek egzersizler ise 45 dakikalık bisiklet, 30 dakikalık yüzme ya da rutin şekilde uygulanan fitness şeklinde olabilir. Bu sporlarda dikkat edilmesi gereken asıl şey, egzersiz sürelerinin kısa tutulmasıdır. Egzersiz süreleri uzun tutulacaksa, bu sürelerin arasına mola konulması gerekir.İftardan önceki dilimde spor yapmayı planlayanların ise, yürüyüş gibi hafif şiddette aktiviteleri tercih etmeleri de daha doğru olur” şeklinde konuştu.