ÇANKIRI (AA) - Türkiye Milli Olimpiyat Komitesinin (TMOK) Kültür ve Olimpik Eğitim Komisyonu tarafından hayata geçirilen "Spor Kültürü ve Olimpik Eğitim Projesi", Çankırı'da başladı.

Gençlik Merkezi Konferans Salonu'nda, 26 Şubat Cuma gününe kadar devam edecek etkinlik kapsamında ilkokul öğrencilerine, eğlenceli aktivitelerle sporun önemi anlatılacak.

Projenin tanıtım toplantısına Çankırı Cumhuriyet Başsavcısı Doğan Kaya, TMOK Yönetim Kurulu üyeleri Seyit Bilal Porsun ile Oktar Tertemiz, Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürü Süleyman Gül, Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Gürhan Yıldız, Gençlik Merkezi Müdürü Tuncay Haskılıç, dünya ve olimpiyat şampiyonu eski milli güreşçi Ahmet Ayık ile öğrenciler katıldı.

Tanıtım toplantısında konuşan Ahmet Ayık, öğrencilerin ülkenin geleceği olduğunu belirterek, "Bugün burada sanki bir dünya şampiyonasına hazırlanırmış gibi heyecan duyuyorum. Çünkü siz gençleri ve çocukları çok önemsiyor ve seviyorum" dedi.

Başarmak için inanmak gerektiğini ifade eden Ayık, "İnsan azmettikten ve çalıştıktan sonra başarıyı yakalıyor. Azmin elinden hiçbir şey kurtulmuyor. Her köylü çocuğu gibi 9 yaşında güreşe başladım. Sizler benim yıllarıma göre çok şanslısınız. Biz köyde kıt imkanlarla çalıştık, siz ise şehirdesiniz. İmkanlarınız çok. Bu imkanlardan faydalanın" diye konuştu.

Sporda dostluğun önemine değinen Ayık, "Biz sahada müsabaka yapar daha sonra dostluk içinde olurduk. Rakiplerimiz daha sonra arkadaşımız olurdu. Gençlerin öncelikle hangi sporu yapacağına karar vermesi gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Kültür ve Olimpik Eğitim Proje sorumlusu Sibel Yazgan Tel ise öğrencilere oyunlar ve çizgi filmler eşliğinde spor kültürü ve olimpiyatlar hakkında bilgi verdi.