Aktekke Kent Meydanında yapılan turnuva maçlarını vatandaşlar ilgiyle takip ediyor. Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan'ın da ilgiyle takip ettiği turnuva renkli görüntülere sahne oluyor. Başkan Çalışkan "Kent Konseyi Spor Meclisimizin bu güzel organizasyonunu son derece yerinden buluyorum. Kendilerine teşekkür ediyorum" dedi.
Karaman için gecikmiş faaliyetler olan bu tür etkinlikleri düzenleyen Karaman Belediyesi Spor Meclisi Başkanı Murat Ekiz; “Bu tür faaliyetlerimiz yaz boyunca sürecek. Karaman’da sportif açıdan olağan üstü bir kapasite var. Bunu bir şekilde harekete geçirmemiz gerekiyor. Ayrıca branşlı sporlara gençleri yönlendirmek için bu tür turnuvalar çok önemli. Önümüzde Ramazan ayı var, Ramazan’a kadar şuan oynanmakta olan Sokak Basketbolu Turnuvasını bitireceğiz. Fakat Ramazandan sonra daha büyük kapsamlı bir Sokak Basketbolu turnuvası planlıyoruz. Gençlerin ve vatandaşlarımızın yoğun talebi oldu. Ramazan ayından sonra farklı branşlarda da bu alanda faaliyetler düzenleyeceğiz.” dedi.

Düzenlenen Basketbol Turnuvasına üniversiteli gençlerden oluşan takımlar, kurumlardan oluşan takımlar ve okul takımlarında oynayan basketbolcu gençler katıldı. Ramazan ayından sonra düzenlenecek turnuvaya Gurbetçi vatandaşlarında katılımı olacağı tahmin ediliyor. Hava şartları uygun oldukça bu tür turnuvalar yapılamaya devam edilecek.