Spor Toto Süper Lig’de son 2 yılda yaşanan teknik direktör kıyımı dikkat çekiyor.

Türk futbolunun en büyük sorunlarından birinin istikrarsızlık olarak gösterilmesine rağmen, son 2 sezonda yaşanan teknik direktör ayrılıkları göze çarpıyor. Spor Toto Süper Lig’in 2013-2014 sezonu içerisinde 18 takımdan 11’i teknik direktör değişikliğine giderken, bu sezonun henüz 9 haftası geride kalmışken 3 ekip teknik direktörü ile yollarını ayırdı.

Son iki sezonda takım takım yaşanan teknik direktör değişiklikleri şu şekilde:

GALATASARAY

Sezona damgasını vuran olaylardan biri sarı-kırmızılı takımda teknik direktör Fatih Terim ile yolların olaylı bir şekilde ayrılması oldu. Ünal Aysal yönetimi, Terim’in ardından göreve İtalyan teknik adam Roberto Mancini’yi getirdi. Sezon sonunda Mancini ile masaya oturan yönetim, hedeflerin uyuşmadığı gerekçesiyle Mancini ile yollarını ayırarak göreve en son İtalya Milli Takımı’nı çalıştıran bir başka İtalyan Cesare Prandelli’yi getirdi.

TRABZONSPOR

Sezonun 20. haftasında Hüseyin Avni Aker’de oynanan ve 4-2 mağlup olunan Akhisar Belediyespor karşılaşmasının ardından teknik direktör Mustafa Reşit Akçay, yönetimle görüşerek görevini bıraktı. Akçay’ın ardından bordo-mavili takımı sezon sonuna kadar yardımcısı Hami Mandıralı çalıştırdı. Yeni sezona 2014 FIFA Dünya Kupası’nda Cezayir Milli Takımı ile başarılı sonuçlar alan Boşnak teknik adam Vahid Halilhodzic ile başlayan bordo-mavililerde 9. haftanın ardından teknik direktörlük koltuğu boş kaldı. Trabzon ekibinde Ersun Yanal’ın önümüzdeki günlerde göreve başlaması bekleniyor.

GENÇLERBİRLİĞİ

Ankara ekibinde sezon başında göreve getirilen Metin Diyadin, alınan başarısız sonuçlar nedeniyle henüz 8. haftada yönetimle karşılıklı anlaşarak görevini bıraktı. Diyadin’in ardından göreve Mehmet Özdilek geldi. Başkent ekibinde Mehmet Özdilek ile yeni sezon öncesinde yollar ayrıldı. Teknik direktörlük görevi Kemal Özdeş’e teslim edilirken, henüz sezon başlamadan yönetim tarafından görevine son verildi. Ardından Mustafa Kaplan’la anlaşan yönetim son olarak İrfan Buz’u göreve getirdi.

ELAZIĞSPOR

Elazığspor’da alınan saha sonuçlarının ardından Norveç teknik adam Trond Sollied’in görevine son verildi. Sollied’in ardından takımın başına Okan Buruk geçti. Elazığspor sezonu PTT 1. Lig’e gerileyerek tamamladı.

GAZİANTEPSPOR

Sezona Bülent Uygun yönetiminde başlayan Gaziantepspor, ligin 11. haftasında Kasımpaşa karşısında alınan 3-0’lık mağlubiyet sonrası karşılıklı anlaşarak yollarını ayırdı. Ardından göreve başlayan Sergen Yalçın da olaylı bir şekilde 15 hafta görevinin başında kalan Sergen Yalçın, Fenerbahçe’ye karşı alınan 3-0’lık mağlubiyet sonrası takımdan ayrıldı. Gaziantep ekibi sezonu Tahsin Tam ile tamamladı. Gaziantepspor, sözleşmesi sona eren Tahsin Tam’ın yerine Okan Buruk’la yeni sezona başladı.

TORKU KONYASPOR

Uğur Tütüneker’in 15. haftadaki istifasının ardından görevi Mesut Bakkal devraldı. Torku Konyaspor, 2013-2014 sezonunu Mesut Bakkal yönetiminde tamamlarken, yeni sezona da tecrübeli teknik adamla başladı. 2014-2015 sezonun 7. haftasının ardından yönetimle karşılıklı olarak yollarını ayıran Mesut Bakkal’ın yerine Aykut Kocaman Torku Konyaspor’u çalıştırmaya başladı.

KAYSERİ ERCİYESSPOR

2013-2014 sezonunun 15 haftasında görevde kalan Fuat Çapa, Kayseri’de Gaziantepspor karşısında alınan 2-1’lik mağlubiyet sonrası istifa etti. Fuat Çapa’nın halefi ise Hikmet Karaman oldu. Sezon sonunda yolları Kayseri Erciyesspor’la ayrılan Hikmet Karaman’ın yerine ise takımın başında hala Bülent Korkmaz görev alıyor.

KAYSERİSPOR

Sezona ünlü Hırvat teknik adam Robert Prosinecki ile başlayan bir diğer Kayseri ekibi, 17. haftada karşılıklı anlaşarak teknik direktörü ile yollarını ayırdı. Prosinecki’nin yerine Domingos Paciencia geldi fakat Portekizli teknik adam da takımın başında 7 hafta kalabildi. Kayserispor PTT 1. Lig’e düştüğü sezonu Ertuğrul Seçme yönetiminde tamamladı.

ÇAYKUR RİZESPOR

Sezonun ilk 5 haftasında 4 galibiyet, 1 mağlubiyet alan Rıza Çalımbay yönetimindeki Çaykur Rizespor’da yaşanan düşüş bir türlü önlenemedi. İyi başlangıcın ardından 15 hafta boyunca galibiyet yüzü göremeyen Karadeniz ekibinde, Rıza Çalımbay 20. hafta bitiminde istifa etti. Sezon sonuna kadar Çaykur Rizespor’da Uğur Tütüneker görev aldı. Tütüneker’in ardından takımı Mehmet Özdilek devraldı ve hala görevine devam ediyor.

ANTALYASPOR

2013-2014 sezonuna Samet Aybaba yönetiminde giren Antalyaspor’da, tecrübeli teknik adam 24. haftanın sonunda görevini bıraktı. Antalyaspor, aynı sezonda Kayseri Erciyesspor’la yolları ayrılan Fuat Çapa yönetiminde PTT 1. Lig’e gitti.

BURSASPOR

Bursaspor’da sezon başında göreve getirilen Alman teknik adam Christoph Daum ile yollar 26. haftanın bitiminde ayrıldı. Yeşil-beyazlılarda sezon İrfan Buz ile tamamlandı. İrfan Buz’un sezon bitimindeki istifasının ardından takımın başına Şenol Güneş getirildi. Tecrübeli teknik adam Bursaspor’un başındaki görevini sürdürüyor.